Cijenu goriva treba smanjiti

Uputićemo zahtjev Vladi RS i Ministarstvu saobraćaja i veza RS, gdje ćemo tražiti da se sastanemo s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, i Željkom Cvijanović, predsjednicom Vlade RS, kako bismo riješili brojne probleme u ovoj djelatnosti, kazao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, nakon sastanka predstavnika udruženja prevoznika FBiH i RS.

Bosna i Hercegovina 18.06.2018 | 07:19
Cijenu goriva treba smanjiti
"Ne slažemo se da pojeftinjenje goriva bude samo pet feninga po litru, tražićemo da to bude barem 30 feninga, zatim da se pod hitno uvedu vinjete za strane prevoznike da i oni plaćaju korišćenje puteva u BiH, kao što i mi plaćamo u svim zemljama u okruženju, i na osnovu tih sredstava da se smanje obaveze prevoznika iz RS i BiH u vidu plaćanja putarine kada registruju motorna teretna vozila", kazao je Grbić.

On je dodao da su tu i stari problemi, koje treba riješiti.

"Tražićemo i smatramo da je realno da se cijena goriva smanji za 30 feninga po litru", kazao je Grbić i dodao da se nada da će naići na razumijevanje nadležnih institucija.

On je dodao da će, ukoliko do sastanka ne dođe u narednih deset dana, odlučiti o daljim koracima.

(Nezavisne)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Pozdravljam

18.06.2018 05:34

To što ste se,eto sastali Udruženja prevoznika FBiH, i RS - jer samo zajedničkim snagama možemo, eventualno nešto postići! Inače, ste se jako obukali u RS, a naročito u Banjaluci - tri dana ste se bunili, a onda se povukli, ko zadnje šonje! Moj vam je savjet za ubuduće, kad nešto započnite, onda to i završite - ili jednostavno ne započinjite!

ODGOVORITE
Name

nazalost Banjalucanin

18.06.2018 05:47

Sastajali su se i oni iz Fabrike Duvana sa Vladom pa vidi kako su zavrsili.

ODGOVORITE
Name

Jedno zapažanje

18.06.2018 06:04

I jedno pitanje, možda mu nije ovdje mjesto, al postaviću: pošto se često vozim autobusom na relaciji Zagreb- Banja Luka, i obratno naravno, primjetila sam da autobusi i dalje voze kroz naseljena mjesta Lijevče polja i kroz Laktaše, a isto važi i za kamione, pa sam jednom upitala vozače zašto ne koristimo auto put, jer izbjegli bi gužvu i došli brže, a on mi je rekao, da je cestarina skupa i da mu je zgodnije ovako. Pa ako neko može da mi odgovori, čumu se prave ti auto putevi, ako će zvrljiti prazni, a vozači će i dalje koristiti stare puteve. Zar tu ne treba da postoji neka kontrola, nekakvo usmjeravanje, da kamioni i autobusi, ne voze kroz naselja! Zar ne može cijena te putarine da se nekako koriguje da bi eventualno bila prihvatljiva korisnicima...pitanja je jako mnogo,pa ako neko zna, molim odgovor! Kolko se sjećam, to je bio veliki projekat, koštalo je to podosta, to je naš novac, narodni, i kad će se to isplatiti,bako se ne koristi!

ODGOVORITE
Name

Zoran

18.06.2018 07:08

Draga gospodjo kako niste pitali g.vozaca kako mu nije skupa putarina kroz Hrvatsku koja je skuplja tri puta nego kod nas.

Name

Olja za jedno zapazanje

18.06.2018 08:10

Autoputevi su prvenstveno pravljeni za NJIH. Oni ne mogu da se voze "obicnim" putevima. Tamo gdje nema "odgovarajuce" autostrade, uskace helikopter, a poruka koju mi nismo razumjeli: imate puteve kojima cemo mi hoditi, a nama nista nije skupo pa ni putarina, ima se, moze se, a vi nas uzivajuci gledajte i dosta vam je. Oni vise sebe ni u snu ne mogu da vide, kako sad, tako ni u buducnosti, u nekom "obicnom" auticu, ili, ne daj Boze, u autobusu. Za njih su iskljucivo skupocjeni ogromni automobili-ladje, koje su, kao stvorene za podizanje ega, narocito u siromasnim zemljama. Eto, to je razlog sto su nam, uprkos siromastvu, potrebni "luksuzni" putevi. Bilo bi sjajno da imamo puteve kao, recimo, Italija, ali ako je neko gladan, ne moze da kupi lijek, ne moze da posalje dijete na skolovanje i dr. onda trosenje para na autoputeve je besmislica. Razvoj drzave bi trebalo da tece tako da se razvijaju svi segmenti potrebni normalnom zivotu, a ne razvijati nesto na racun drugog.

Name

Auto Ban 3

18.06.2018 08:14

Plane su u Hrvatskoj 3* vece nego u RS, tako da za njih putarine nisu skupe.

Name

Alf

18.06.2018 06:39

Dobices dvije vaspitno popravne iza usiju i pobjeci ces iz zgrade vlade kao sto si pobjegao sa kruznih tokova kada su djukci krenuli da pisu kazne.Isti si kao bjedni dr.Miodrag Femic predsjednik sindikata doktora medicine koji godinama prijeti strajkom koji se nikada nije desio niti ce se desiti.Bolje cutati i trpjeti nego pucati iz prazne puske.

ODGOVORITE
Name

hm

18.06.2018 06:39

Vinjete i za putnicka vozila stranih tablica... godišnje ih na granicnom prelazu u Brodu predje par miliona...pa fino vinjeta 10 eura 10 dana...voze k'o manijaci, divljaju sa bijesnim autima kad dodju ovamo, sve go seljak do seljaka, pobjegli van pa se kurce sad kad dodju...samo po dzepu...

ODGOVORITE
Name

acogz

18.06.2018 06:52

PODRŽAVAM!!!

Name

RE HM

18.06.2018 07:16

Ja se slažem sa tobom ja sam spreman platit za moju RS i plaćam mnogo toga iako ne zivim dole ali, se zalažem isto tako da se uvedu takse za ove leziljebovice i dzabaljebarose koji bi svaki dan da samo protestuju i žive ko bubreg u loju od zapadnih para.

Name

Za re hm

18.06.2018 11:02

Ne ke..aj puno, botu, tu živiš, i to od botovanja, a ne od motike!

Name

Za Hm

18.06.2018 12:42

Čovječe kakvo li si ti zlo u životu pretrpio kad si tako pun mržnje! I šta su ti ti ljudi krivi, mrziš ih samo zato što su "vani" pa misliš da su nešto srećniji od tebe?! Bolje idi u Crkvu i ispovidi se, vrijeme je Posta!

Name

ODMAH POTPISUJEM

18.06.2018 08:19

Ali da onda pojevtini i prevoz , karte da budu jeftinije.Transpot stvari da bude jeftiniji, itd. ALI jok, vi bi jeftino za vas ali kad treba da izdvojite onda ne moze.

ODGOVORITE
Name

Ulica i motka

18.06.2018 08:45

Nemaju mafija i država na čemu više da pljačkaju narod, jer su opljčakali skoro sve što se opljačkati mogli, pa im je sada ostala nafta da na njoj pljačkaju narod.

ODGOVORITE
Name

Zizi

18.06.2018 09:30

U kojoj zemlji se placa putarina na provincijske puteve.Ko vozi na autoputu on plati putarinu.

ODGOVORITE
Name

Prevoz

19.06.2018 04:41

Većih levata od udruženja prevoznika odavno vidjeli nismo. Pobunili se i čim je zaprijećeno povukli se i sad samo pričaju. Treba cijena goriva biti 10 km po l.

ODGOVORITE