Požar u Argentini: Trojica ispadaju iz prvih 11!

Ulaze nove snage za Hrvatsku! Argentinci rizikuju eliminaciju ako ne pobede Hrvatsku.

Fudbal 18.06.2018 | 17:15
Požar u Argentini: Trojica ispadaju iz prvih 11!
Argentina je sapletena već na prvom koraku u grupi smrti i sada kreće pakao. Gaučosima već posle prvih 90 minuta i remija sa Islandom visi plasman u osminu finalu. Bilo je dosta upozorenja da Argentina ne sme da razmišlja o velikim dometima dok ne pregrmi grupu, ali uzalud. Island je spotakao Mesija i drugove...

Argentinci već u drugom kolu imaju meč biti ili ne biti. Ako izgube od Hrvatske, u ozbiljnoj su opasnosti da budu eliminisani. Zato je u taboru reprezentacije uključen alarm. Selektor Sampoali već razmišlja o krupnim promenama za duel sa Hrvatima. Kako i ne bi kada ono što su pokazali protiv Islanda, ne može nikome da ulije optimizam.

Argentinski mediji uglas javljaju da se Sampaoli već odlučio za tri promene pred duel sa Hrvatskom. Iz startne postave će ispasti Anhel Di Marija, Lukas Bilja i Eduardo Salvio. A trebalo bi da uskoče KristijanPavon, Đovani Lo Selso i Gabrijel Merkado.

Pavon je protiv Islanda zamenio Di Mariju i uneo živost u igru Argentine. Di Marija je potpuno razočarao i Sampaoli ima veliku podršku u javnosti da umesto njega startuje sa Pavonom. Krilo Boke bi moglo da razmrda igru Argentinaca, a korisniji je i u odbrambenoj fazi. Što se Lo Selsa tiče, on je i pre prvenstva u mnogim kombinacijama najavljivan kao starter. Ipak, Sampaoli se na kraju odlučio za defanzivniju varijantu sa „duplom peticom“ i tandemom Maskerano - Bilja. Što se protiv Islanda pokazalo kao užasan izbor... Bilja i Maskerano su potpuno nepotrebni istovremeno na terenu i Lo Selso će uskočiti umesto veziste Milana.

Vezista Pari Sen Žermena nije zadnji vezni, daleko je bolji u protoku lopte, pas igre i ubacivanjima iz drugog plana, a ni defanziva ne trpi sa njim. Biće to ofanzivnija varijanta nego protiv Islanda...

Što se tiče ulaska Merkada umesto Salvija u startnu postavu, to je samo stvar taktike. Merkado je bolji u defanzivi od Salvija koji je više krilo nego bek. Protiv Hrvatske sa ofanzivcima poput Perišića, Kramarića,  Rebića i Mandžukića će Argentini biti potrebna jača defanziva po desnoj strani i zato je Merkado logičniji izbor od Salvija.

Interesantno je da se i u novim varijantama ne pominje mogućnost da šansu u prvoj postavi dobiju Juventusovi asovi Paulo Dibala i Gonzalo Iguain koji kod Sampaolija očigledno nemaju veliki kredit.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar