Tadić uvjerava: Tek treba da napravimo ono pravo!

"Pobeda ti prija, ali moramo da okrenemo novi list".

Fudbal 18.06.2018 | 16:45
Tadić uvjerava: Tek treba da napravimo ono pravo!
Srbija je igrala ozbiljan fudbal u Samari, a jedan od razloga dobrog izdanja u oba smera igre je - Dušan Tadić.

Bio je vrlo koncentrisan, opasan u napadu i angažovan u defanzivnom delu i sveukupno je ostavio vrlo dobar utisak na terenu stadiona u Samari. Minimalna pobeda, ali mnogo razloga za radost srpskih fudbalera.

"Imamo dosta razloga za optimizam. Igrali smo dobro, borili smo se kao jedan. Nebitno je ko postiže, a ko namešta golove, bitno je da se borimo za našu zemlju, da se zajedno branimo, a onda idemo zajedno u napad. Onda rezultati ne izostaju", ističe Tadić.

Ofanzivac Sautemptona otkrio je detalje koji su uticali na konačni rezultat.

"Analizirali smo ih do poslednjih detalja i shvatili da moramo da ih pretrčimo. To je donelo prevagu, a kad smo to uspeli imali smo kvalitet više da završimo utakmicu u našu korist".

Mada se Srbija posle hica Aleksandra Kolarova na momenat povukla u odbranu, brzo je promenila mentalitet i ponovo stisla obruč oko odbrane Kostarike.

"Negde je i normalno da odemo nazad, da imaš u svojoj glavi da moramo da odbranimo. Posle smo pokušali da izvršimo presing da ne dođu do gola i uspeli".

Pobeda jeste važna, ali ne treba gledati previše unapred.

"Jeste. Ne treba da padamo u euforiju, moramo da analiziramo utakmicu, šta je bilo dobro, a šta ne. Sada moramo da se spremimo za utakmicu sa Švajcarskom. Veliki je pritisak, pobeda ti prija, ali sutra okrećemo novi list i idemo ka narednim utakmicama. Profesionalci smo i spremni smo za sve izazove".

U Srbiji vlada odlična atmosfera posle trijumfa, mada Tadić veruje da je u domovini još bolje.

"Verovatno smo kod ljudi već u finalu", rekao je uz osmeh Tadić i nastavio:

"Idemo korak po korak, napravili smo veliku stvari, ali tek treba da napravimo nešto veliko".

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar