Mitar - kralj duela: Tako MORA da se igra fudbal!

"Sad nije ušla, ali ući će kad bude i bitnij!", poručuje naš napadač.

Fudbal 18.06.2018 | 15:45
Mitar - kralj duela: Tako MORA da se igra fudbal!
Ako subjektivni osećaj laže - statistika sigurno ne!

Aleksandar Mitrović imao je u Samari četiri udarca ka golu Kostarike, dva u okvir gola - od toga jednu veliku šansu, ali ono što su svi morali da vide jeste njegova borbenost za svaku loptu. I kada deluje da ne može do nje...

U napadu je imao čak 24 duela sa protivničkim štoperima i dobio polovinu, a čak 15 od njih je bilo u vazduhu nakon čega bi spuštao loptu svojim saigračima (podaci: InStat).

Primetili su to i novinari i upitali ga upravo za te duele...

"Takve su okolnosti, tako mora da se igra fudbal! Nismo se uplašili, nismo bežali iz duela, dali smo 200% i na kraju nam se sve vratilo", kazao je već umorni Mitrović.

Nije mu se dalo da se upiše u strelce, mada je tako delovalo tokom prijateljskih utakmica protiv Bolije i Čilea, a potpredsednik FSS, i čovek koji ga je večito branio, Savo Milošević poručio je da će sigurno postići gol protiv Švajcarske.

"Najbitniji je tim. Žao mi je što nisam dao gol, ali važno je da smo pobedili. Utakmica kakvu smo želeli, važna tri boda, a sada je važno da se oporavimo. Odigrali smo dobro i doći će taj gol. Dobro sam radio, igrao za ekipu, igrali smo dobru, imao sam šanse, sad nije ušla, ali ući će kad bude i bitnij!", nije odavao znake nervoze zbog promašaja naš napadač.

Za pet dana - protivnik drugačijeg stila.

"Neće biti lako, ali za svaka tri boda moramo dobro da se oznojimo. Više smo želeli i tako ćemo u budućnosti".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar