Zemljotres u Meksiku poslije gola Lozana! Ali, pravi!

Posle gola fudbalera Meksika Irvinga Lozana, u prvom kolu Mundijala protiv reprezentacije Nemačke, u glavnom gradu te zemlje Meksiko Sitiju zabeležen je zemljotres.

Fudbal 18.06.2018 | 07:45
Zemljotres u Meksiku poslije gola Lozana! Ali, pravi!
Moć fudbala: U Meksiku zemljotres posle gola za pobedu! Skači, skači...

Lozano je u 35. minutu meča doneo prednost svojoj ekipi, pošto se oslobodio čuvara sjajnim driblinzima na levom boku i matirao golmana Manuela Nojera.

"Zabeležen je zemljotres u Meksiko Sitiju, koji je nastao neprirodnim putem. To se verovatno desilo zbog dosta radovanja posle gola Meksika na Svetskom prvenstvu. Zemljotres su detektovala barem dva sezonra unutar grada", objavila je agencija za praćenje i detekciju zemljotresa u Meksiku.

Ovaj 'zemljotres', što na terenu što u Meksiko Sitiju, bio je dovoljan da Meksikanci naprave senzaciju i nanesu prvi poraz evropskim selekcijama na Svetskom prvenstvu 2018. godine pobedom minimalnim rezultatom.

Umemo i mi novinari nekad da preteramo kad napišemo „tresu se tribine“, međutim, ove nedelje u Meksiko Sitiju se treslo sve! Iz temelja. Nije šala, zemljotres je zabeležen u glavnom gradu Meksika neposredno posle gola koji je Irving Čaki Lozano postigao Nemcima, ispostaviće se za pobedu na otvaranju mundijalske Grupe F.

Opšte je poznato s kakvom strašću se voli fudbal u Latinskoj Americi, a možete samo da pretpostavite kakav je delirijum izazvao pogodak napadača PSV-a u Moskvi.

Institut za geološka i atmosferska istraživanja potvrdio je da je u 11.32 po lokalnom vremenu zabeležen „veštački zemljotres“ koji, kako je navedeno nastao kao „posledica velikog broja skokova“. Jednostavno, narod je umeo da proslavi.

Meksikanci, razumljivo, blistaju od sreće.

„Ne znam da li je ovo najveća pobeda u istoriji Meksika, ali je sigurno jedna od najbitnijih. Sjajno je početi Mundijal pobedom nad prvakom sveta“, rekao je Lozano.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar