Teo se vraća u Evropu?!

Klipersi navodno žele da trejduju srpskog plejmejkera, a situaciju pažljivo prate i velikani sa Starog kontinenta.  Klipersi žele da se reše Teodosića, moguć povratak u Evropu.  Miloš Teodosić, najbolji srpski plejmejker, sledeće sezone verovatno neće nastupati za svoj trenutni tim Los Anđeles Kliperse.

Košarka 19.06.2018 | 14:30
Teo se vraća u Evropu?!
Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić mogao bi da se vrati u Evropu posle samo godinu dana igranja u NBA ligi u dresu Los Anđeles Klipersa. Večernje novosti navode da je klub iz Kalifornije spreman da srpskog košarkaša ponudi drugim ekipama u nekom od trejdova, ali se još ne navode konkretna imena.

Očekivano, situaciju oko Teodosića prate i evropski velikani, koji su spremni da reaguju odmah po razrešenju Teodosićevog statusa u NBA ligi.

Teodosić je prošlog leta potpisao dvogodišnju saradnju sa timom iz Los Anđelesa vrednu 12.300.000 miliona dolara, odnosno 6.000.000 za prvu i 6.300.000 za drugu sezonu, uz mogućnost da do kraja juna izađe iz ugovora.

Ako bi Teodosić odlučio da ostane i u drugoj sezoni, a Klipersi ili tim u koji bi bio eventualno trejdovan, ne želi da ga zadrži, mora bi da mu isplati ugovorom zagarantovanih 2.100.000 dolara iz druge godine.

Srpski plejmejker prošle sezone je u dresu Klipersa odigrao 45 utakmica, a prosečno je beležio 9,5 poena i 4,6 asistencija.

Teodosić ima opciju u ugovoru vrednom 6,3 miliona dolara koju može da aktivira do 24 juna, ali i ako to uradi Klipersi imaju mogućnost da ga otpuste uz manju odštetu.

Ako franšiza iz Los Anđelesa ne bude želela da zadrži Tea, na tako nešto može da se odluči do 15. jula i da ispalte mu 'samo' 2,1 milion dolara, što se od njih i očekuje, prenosi portal Sportando.

Teo je prošle sezone propustio čak 37 utakmica zbog povrede stopala, a upravo taj strah od učestalog povrešivanja je razlog zašto Klipersi verovatno neće nastaviti saradnju sa njim.

Sportando takođe navodi da se u NBA ligi 'šuška' da je od Miloša očekivan povratak u Evropu, ako se ukaže prava prilika, ali da nije isključen i prelazak u neku drugu od ekipa iz SAD.

Teodosić je u svojoj debitantskoj NBA sezoni beležio 9,5 poena, 4,6 asistencija i 2,8 skokova, a procenat šuta iz igre bio mu je 42 odsto.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar