Radonjić vratio titulu i Evroligu u Minhen!

Bajern je novi šampion Bundesa i učesnik najjačeg evro-takmičenja. Prvaci Nemačke postali su Vladimir Lučić, Stefan Jović, Milan Mačvan. . .  Pozovi Radonjića za titulu - Bajern slavi, Lučić i Jović nokautirali Albu! Minhenski klub ubedljiv u majstorici finala plej-ofa Bundeslige.

Košarka 16.06.2018 | 23:20
Radonjić vratio titulu i Evroligu u Minhen!
Bajern iz Minhena novi je prvak Nemačke u košarci! Ekipa Dejana Radonjića je u krcatom 'Audi Domu u Minhenu pregazila berlinsku Albu sa 106:85 u majstorici finala plej-ofa.

Bajern je igrao odlično i već i prvoj deonici ubacio 32 poena, dok je rival iz Berlina delovao pogubljeno. Tada su već Bavarci došli do dvocifrene prednosti i lagano je uvećavali.

Vladimir Lučić je upisao 12 poena i pet skokova, a Stefan Jović se zaustavio na pet poena, četiri skoka i šest asistencija.

Najefikasniji u Bajernu bio je Nihad Đedović sa 19 poena, a tri manje dodao je Kaningem.

Kod Albe je dominantna bio Baterfild sa 29 poena i pet skokova, međutim Bajern je delovao nezaustavljivo.

Ovim trijumfom Bavarci su došli do duple krune jer su prethodno osvojili i nemački kup, a tada je trener još bio Aleksandar Đorđević.

On je smenjen posle poraza od Darušafake u polufinalu Evrokupa, a Radonjić je, računajući i prethodnih nekoliko sezona u Crvenoj zvezdi osvojio četvrtu titulu nacionalnog prvaka zaredom.

Bajern je bio spreman za "majstoricu"! 

Ekipa Dejana Radonjića savladala je Albu u petoj utakmici nemačkog finala i ostvarila dupli uspeh, jer je osvojila titulu i vratila se u Evroligu.

Bajern - Alba 106:85 (32:19, 26:20, 28:22, 20:24)

Kada je bilo najvažnije, Bavarci su odigrali čvrsto u odbrani, agresivno u svim segmentima i nisu ostavili Berlincima ni promil šanse da iznenade. Srpski internacionalci Stefan Jović i Vladimir Lučić imali su uobičajeno važan doprinos uspehu novog prvaka, u utakmici u kojoj je šampion postao i njihov povređeni saigrač Milan Mačvan, koji se oporavlja od kidanja ligamenta kolena.

Radonjić je tako uspešno uradio zadatak zbog kojeg mu je klupsko rukovodstvo početkom aprila poverilo ekipu, nakon rastanka sa Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde konsolidovao je ekipu i proveo je kroz uzbudljivi plej-of, u kojem je Bajern do finala eliminisao Frankfurt u četvrtfinalu (3:2), a zatim Bamberg u polufinalu (prvi put u klupskoj istoriji).

"Imali smo 14 utakmica u plej-ofu, a samo dva meča smo igrali sa svim igračima izuzev Mačvana. Čestitam predsedniku Henesu, Marku Pešiću, svim ljudima u klubu, svojim saradnicima... Sada je vreme za slavlje. Bilo je teško, ali sada je sve izvrsno", izjavio je Radonjić posle meča, bez želje da govori o svom doprinosu ili o svom ostanku u klubu.

Radonjić "okupan"Maik Cirbes, nekadašnji centar crveno-belih a sada "petica" Bajerna, prišao je Radonjiću za vreme slavlja i polio ga pivom.

Prvi čovek Bajerna Uli Henes čestitao je igračima i stručnom štabu odmah na terenu, kao i Matijas Zamer, bivši sportski direktor FK Bajern. Njihov tim prekinuo je dominaciju Bamberga i sledeće sezone će ponovo igrati u najjačem takmičenju, u kojem je klub iz "Audi doma" poslednji put nastupao u takmičarskoj 2015/16.

Od sezone 2019/20, Bajern će biti siguran učesnik Evrolige, na osnovu dogovora sa prvim čovekom takmičenja Đordijem Bertomeuom, koji je prepoznao ambiciju projekta kluba slavne fudbalske sekcije.

Bajern: Aleks King 8, Džered Kaningem 16, Gegić, Lučić 12 (5 sk), Đedović 19, Reding 11, Jović 5 (4 sk, 6 as), Bartel 12, Gavel 4, Buker 14, Cirbes 5, Jalov.

Alba: Saibu 8, Siva 12, Gifaj 13, Hunt, Vargas, Grigonis 8, Radosavljević 1, Baterfild 29, Kliford 2, Sikma 10, Stefan Peno 2.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar