Lenard kod Kokoškova, Popoviču 1. pik - Dončić?!

Leto u NBA će biti veoma zanimljivo. . .  Sansi se odriču prvog pika na Draftu zbog Kavaja! Kakva vest manje od nedelju dana uoči najveće košarkaške lutrije. . .

Košarka 18.06.2018 | 22:45
Lenard kod Kokoškova, Popoviču 1. pik - Dončić?!
Kavaj Lenard je nezadovoljan u San Antoniju i obavestio je vlasnike ovog kluba da želi trejd, a za sada je najozbiljnija destinacija delovao Los Anđeles...

Međutim, kako prenosi sajt "Ringer", nova opcija jeste Finiks koji razmišlja o tome da za superstara Spursa ponudi 1. pika na ovogodišnjem draftu. Sansi su u fazi rekonstrukciji, već ranije je bilo signala da bi u slučaju dobre ponude želeli "formiranog igrača" umesto mladog talenta, a San Antonio ne želi nezadovoljnog igrača u timu.

Finiks i dalje nije odlučio da li će sa najbolje pozicije na draftu birati centra Deandrea Ejtona (Arizona), beka Luku Dončića (Real Madrid) ili nekoga drugoga...

Potencijalni problem sa Lenardom, koji je najveći deo sezone propustio zbog misteriozne povrede (za koju mnogi nisu sigurni i da je bila toliko ozbiljna), jeste što bi on već narednog leta postao slobodan agent i bio bi slobodan u izboru sredine.

Ukoliko ekipa Igora Kokoškova sa njim u sastavu u nastupajućoj sezoni ne napravi dobar rezultat (teško je i utvrditi šta je to u ovom trenutku), mogli bi da ostanu i bez svog "superstara" koji bi mogao da potpiše multimilionski ugovor sa drugim timom - i bez 1. talenta na draftu.

Stoga su dani većanja pred generalnim menadžerom Rajanom Mekdonom, dok će i Greg Popovič sa svojim "stafom" imati mnogo razmišljanja.

Ponuda "1. pik za Lenarda" iz njihove perspektive ne deluje toliko loše pre svega što će se na draftu naći nekoliko igrača koji su po ukusu Grega Popoviča (pre svega Luka Dončić), ali uvek je teško nadoknaditi gubitak najboljeg igrača.

Tektonske promene izazvala je odluka najboljeg igrača San Antonija Kavaja Lenarda da podnese zahtev za trejd, a praktično i pre nego što je ova vest obelodanjena počele su da kruže priče o potencijalnim destinacijama vrsnog krilnog košarkaša!

Najviše su se poslednjih dana pominjali Los Anđeles Lejkersi, ali sada je novinar pouzdanog američkog sajta Ringer Kevin O'Konor lansirao senzacionalnu vest - Finiks Sansi spreman je da se odrekne prvog pika sa nadolazećeg NBA drafta zbog Kavaja Lenarda!

Ukoliko bi se ovaj senzacionalni posao završio Sparsi bi dobili šansu da prvi biraju na najvećoj košarkaškoj lutriji i tako napravili veliku stvar za budućnost kluba.

Najtraženiji igrači na ovogodišnjem Draftu su supertalentovani centar Arizone Deandre Ejton, krilni centar Marvin Begli, plejmejker Tre Jang, polivalentni dugajlija Džaren Džekson Džunior, slovenački superstar Luka Dončić i dugoruki centar Mo Bamba.

Sparsima je, teoretski potreban po jedan mladi igrač na svakoj poziciji na terenu, pošto su u ozbiljnim igračkim godinama Pau Gasol, Manu Đinobili, Toni Parker, Lamarkus Oldridž, Rudi Gej...

Sansi bi, na čelu sa srpskim stručnjakom Igorom Kokoškovim dobili jednog od najboljih defanzivaca današnjice sa pozamašnim igračkim iskustvom i nosioca igre u narednim godinama uz Devina Bukera, Elfrida Pejtona, Džoša Džeksona i Ti Džeja Vorena.

Podsetimo, mnogo se poslednjih meseci govorilo o navodnom Lenardovom nezadovoljstvu u Teksasu, a tamošnji mediji išli su toliko daleko da su govorili čak da Kavaj lažira povredu u znak protesta. Činilo se da bi cela situacija mogla da se završi pozitivno za obe strane, ali je Lenard na kraju doneo odluku da definitivno napusti San Antonio.

Sada postoji čak i luda mogućnost da Lenard od leta zaduži opremu Lejkersa zajedno sa Lebronom Džejmsom i Polom Džordžom! Ali, za takav rasplet potrebno je da se zaista dogodi čudo.

Ovogodišnji NBA Draft održaće se u noći između četvrtka i petka u Bruklinu uz direktan prenos na televiziji Sportklub. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar