Nema pomaka ni nakon 5 mjeseci

Oliver Ivanović ubijen je prije tačno pet mjeseci, a ubice su i dalje nepoznate bez obzira na obećanja čelnika Srbije i samoproglašenog Kosova da će ubistvo biti rasvijetljeno.

Srbija 16.06.2018 | 12:59
Nema pomaka ni nakon 5 mjeseci
Ivanović je ubijen 16. januara ispred prostorija GI SDP sa šest metaka s leđa, iz automobila u pokretu.

Funkcioner GI SDP Ksenija Božović rekla je da ni članovi porodice ubijenog Olivera Ivanovića, a ni njegovi najbliži saradnici nemaju nikakve informacije o toku istrage.

''Prošlo je 150 dana od ubistva, a niko nam nije javio ništa, ne znamo i nemamo ni jedan jedini detalj o toku istrage, ni mi ni porodica'', rekla je Božovićeva.

Po njenim riječima, razočaranje u istragu i ishod istrage povećala je i nedavna izjava predstavnika Kfora da će se uključiti u proces ako budu pozvani.

''Nama nije bitno da li će istragu voditi srpski, kosovski ili međunarodni organi, važno nam je da se istina o ubistvu otkrije'', rekla je Božovićeva koja smatra da je sasvim neprofesionalno ako neko tek sada treba da poziva Kfor.

Ona je izrazila nezadovoljstvo što im nadležni ni nakon pet mjeseci nisu vratili “risiver” koji je odnijet tokom uviđaja.

''Ako su imali šta da vide, mogli su da vide za pet mjeseci i da nam vrate odnijetu opremu'', rekla je ona i dodala da danas svi žale što sami nisu pogledali snimke prije nego što ih je policija odnijela.

Prištinsko Tužilaštvo navelo je, kako je krajem maja saopštila Božović, da kamere na prostorijama GI SDP pred kojima je ubijen Ivanović, nisu snimile ništa, jer su u kvaru bile 12 dana, a proradile su tek 10 minuta nakon ubistva.

Predsjednik Srbije Aleksandrar Vučić najavio je u četvrtak da će narednih dana iznijeti neke inforacije o ubistvu Ivanovića.

''Neću sada da govorim o tome, ali narednih dana ću se obratiti narodu i reći i o drugim slučajevima vezanim i za Ivanovića i za neke druge stvari. Pa će se možda ljudi iznenaditi određenim informacijama koje saznaju'', kazao je Vučić.

Božovićeva je povodom te izjave dodala da porodica i saradnici Ivanovića očekuju da čuju svaku relevantnu informaciju o ubistvu.

I predsjednik tzv. Kosova Hašim Tači najavljivao je da će se ubice brzo otkriti uz opasku da će to nekoga boljeti.

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Trr

16.06.2018 13:17

Da je srbin nekog ubio vec mi sada izdrzavo kaznu.

ODGOVORITE