Bivši igrač Lejkersa stigao u Budućnost!

Budućnost ekspres! Stiglo treće pojačanje za Evroligu, bivši NBA igrač.  Posle Kotija Klarka i Edvina Džeksona, stigao je Erl Klark.  Iskusni Amerikanac pojačao šampiona ABA lige.  Budućnost drži reč – stigao bivši igrač Sansa, Lejkersa, Niksa. . . ! Erl Klark, nekadašnji NBA igrač, potpisao je jednogodišnji ugovor sa ekipom Budućnosti, saopštio je klub iz Podgorice.

Košarka 18.06.2018 | 19:30
Bivši igrač Lejkersa stigao u Budućnost!
Predsednik Budućnosti Dragan Bokan rekao je posle dovođenja Edvina Džeksona i Kotija Klarka da će ekipa angažovati još nekoliko pojačanja za Evroligu, i tim iz Podgorice nastavio je u tom pravcu.

Novi igrač šampiona ABA lige je američki krilni centar Erl Klark, iskusni košarkaš koji je nastupao u nekoliko ekipa u NBA ligi.

Klark (30 godina, 208 centimetara) stigao je u redove Podgoričana iz Bešiktaša, za koji je nastupao poslednje dve sezone, a tokom karijere igrao je i za Finiks, Orlando, Los Anđeles Lejkerse, Klivlend, Njujork, Bruklin, a nastupao je i u Kini.

Erl je na NBA draftu 2009. godine izabran kao 14. "pik" u prvom krugu, a sa Podgoričanima je potpisao ugovor na jednu sezonu.



Američki krilni centar Erl Klark novi je košarkaš Budućnosti iz Podgorice!

Plavi se spremaju za Evroligu, a ovo im je čak treće pojačanje od kraja prošle sezone. Izgleda da su se ozbiljno prihvatili posla i spremaju konkurentan tim za najjače evropsko takmičenje.

Vest o prelasku Klarka u Budućnost objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović, tako da tu više nema dileme.

Posle Kotija Klarka i Edvina Džeksona, stigao je Erl Klark, bivši NBA košarkaš. On je u karijeri igrao za Finiks, Orlando, Los Anđeles Lejkerse, Njujork Nikse, a od 2014. je promenio dosta timova.

Ima 30 godina i veoma je iskusan igrač. U Budućnost je došao iz Bešiktaša gde je igrao od 2016. godine.

Budućnost se ne šali!



Klark, koji je u karijeri odigrao 261 meč u NBA, prošle sezone nosio je dres Bešiktaša, međutim nije ispunio očekivanja.

Krilni centar najbolje je igrao u Los Anđeles Lejkersima (2012/2013) pod vođstvom Majka D'Antonija, kada je prosečno beležio 7,3 poena i 5,5 skokova na 59 odigranih utakmica.

Posle toga bio je u Klivlendu, Njujorku i Bruklinu, dok je karijeru započeo u Finiks Sansima, a još je nastupao i za Orlando. 

Klark je prošle godine prosečno beležio 8,6 poena i 5,1 skokova u turskoj ligi. 

Ovo je do sada najozbiljnije pojačanje Budućnosti i ukoliko Klark pronađe pravu formu, mogao bi da bude nezaustavljivu ABA ligi, ali i Evroligi. 

Podsećamo, Budućnost je najavila ozbiljna pojačanja, a to upravo i rade, pošto je pre Erla dovela beka Barselone Edvina Džeksona i nekadašnjeg igrača Uniksa Kotija Klarka.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar