LN: Ubjedljiv poraz Srbije od SAD-a!

Odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je poraz na startu četvrtog vikenda Lige nacija, pošto je u Hofman Estejtsu izgubila od SAD, 25:22, 25:16, 25:14.  Ubedljiv poraz Srbije. Selektor: Ovo nije moj tim! Odbojkaši Srbije pružili bledu partiju na startu četvrtog vikenda Lige nacija, a Nikola Grbić kritikovao svoju ekipu koja prikazuje igre daleko ispod svog renomea.

Ostali sportovi 16.06.2018 | 12:00
LN: Ubjedljiv poraz Srbije od SAD-a!
Srbija je tako upisala četvrti poraz u deset utakmica i trenutno je osma na tabeli, dok je SAD na četvrtom mestu sa skorom 8/2.

Izabranici Nikole Grbića su ozbiljan otpor domaćinu pružili jedino u prvom setu. Vodila se izjednačena borba do završnice, kada su SAD uspele da se odvoje i set dobiju sa 25:22.

Tokom preostala dva seta Amerikanci su nedostižnu prednost stvorili posle drugog tehničkog tajm auta, pa su u drugom setu (16:12) Srbiji do kraja prepustili samo četiri poena (25:16), a u trećem setu dva (16:12, 25:14). 

Uroš Kovačević je bio najbolji u redovima Srbije sa sedam poena, šest je upisao Marko Ivović, a Srećko Lisinac poen manje. SAD je do pobede vodio Aron Rasel sa 14 poena, dok je Metju Anderson upisao 13. 

Srbija će u dugom kolu igrati protiv Irana od 21.00, a u poslednjem kolu protiv Poljske u nedelju od 19.00.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je od selekcije SAD, u prvom meču četvrtog vikenda Lige nacija u Hofman Estejtsu.

Poraženi su ubedljivo od domaćina rezultatom 3:0 , po setovima 25:22, 25:16, 25:14.

Srbija je upisala četvrti poraz u deset utakmica i trenutno je osma na tabeli, dok je SAD na četvrtom mestu sa skorom 8-2.

Izabranici Nikole Grbića su ozbiljan otpor domaćinu pružili jedino u prvom setu. Vodila se izjednačena borba do završnice, kada su SAD uspele da se odvoje i set dobiju sa 25:22.

Tokom preostala dva seta Amerikanci su nedostižnu prednost stvorili posle drugog tehničkog tajm-auta, pa su u drugom setu (16:12) Srbiji do kraja prepustili samo četiri poena (25:16), a u trećem setu dva (16:12, 25:14).

Uroš Kovačević je bio najbolji u redovima Srbije sa sedam poena, šest je upisao Marko Ivović, a Srećko Lisinac poen manje. SAD je do pobede vodio Aron Rasel sa 14 poena, dok je Metju Anderson upisao 13.

Selektor Srbije Nikola Grbić kritikovao je svoj tim posle poraza zbog lose igre koju prikazuju.

"Prvi set smo igrali donekle egal, u smislu da su oni vodili poen dva non-stop, pogotovo tamo pred kraj seta, od samog starta su počeli da stavljaju pritisak na servis, tako da mi nismo imali dobar kontinuitet u napadu. Napad nas je održavao u egal rezultatu u tom prvom setu, mi nismo uspeli da ih pomerimo na prijemu, kako je utakmica odmicala jednostavno smo se gasili. Nadam se da ćemo bolje odigrati u drugom meču, što neće biti preterano teško s obzirom na ovaj performans protiv Amerikanaca", objasnio je selektor.

Srbija će večeras u dugom kolu igrati protiv Irana od 21 časova, a Grbić je uoči tog duela ušao u dublju analizu (ne)učinka svog tima.

"Zaista se pitam da li zaslužujemo da se nađemo na završnom turniru. I da pobedimo narednih pet utakmica, gde nemamo protivnike iz ranga prvih desetak jakih ekipa, sa ovakvim performansom nije uopšte bitno ko je sa preke strane. Igra koju pokazujemo od samog starta Lige nacija siguran sam nije ni blizu onoga što niti momci niti ja želimo. Preispitaćemo sve, ne mogu da prihvatim da moja ekipa koju ja treniram četiri godine igra ovako. Zaista mislim da treba da se preispitamo jako dobro i individualno i kao ekipa. Da se zapitamo šta je dovelo do ovoga i šta to treba da uradimo da izađemo iz ovoga? Situacija uopšte nije sjajna i ne dopada mi se, ne zbog samog rezultata već zbog tendencije da protiv jakih ekipa odigramo prvi set egal, a kada ga izgubimo tu se priča završava. Treba da se malo probudimo da vidimo gde smo, da promenimo pristup, da promenimo sve živo, ne radi se o jednoj stvari, mislim da treba sve da promenimo. To nije igra ekipe, koja kao naša ima ambicije, želi trofeje, treba da se probudimo i da promenimo kompletan pristup", naveo je Grbić, ne prihvatajući da putovanja i gust raspored budu izgovori za umor i slabije partije, jer "kako nama tako i drugima".

Na četvrtom vikendu Lige nacija Srbiju u nedelju očekuje duel protiv Poljske.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar