Šved ponovo ne igra za Rusiju!

Najbolji igrač Himkija nije spreman da se posveti reprezentativnim obavezama.

Košarka 19.06.2018 | 08:30
Šved ponovo ne igra za Rusiju!
Košarkaška reprezentacija Rusije neće moći da računa na Alekseja Šveda ni u dve najvažnije utakmice prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket naredne godine!

Kako je potvrdio Košarkaški savez Rusije, najbolji igrač Baćuški ne oseća se fizički i mentalno spremnim za reprezentativne izazove posle iscrpljujuće sezone koja mu je trajala praktično do kraja prošle sedmice, kada je Himki poražen u finalu VTB lige od moskovskog CSKA.

„Nimalo prijatna vest za nas. Aleksej je naš najbolji igrač, a i verovatno najbolji igrač Evrope“, kaže selektor Sergej Bazarevič i dodaje:

„Pričali smo s njim i u određenoj meri ga razumem. Ali od trenutka kada je Andrej Kirilenko postao predsednik KSR dogovor je da nikoga ne molimo da igra“.

Bazarevič je priznao da je poslao Švedu poziv da se priključi ekipi, ali da je najbolji strelac Evrolige rešio da isti odmah odbije.

„Ako neko nije spreman da igra ili da reprezentuje svoju zemlju na pravi način, nećemo nikoga da kažnjavamo. Svako mora da zna koliko je spreman da pomogne reprezentaciji. Šved je iza sebe ostavio sjajnu sezonu. Ali okolnosti su takve da ne zavisi ništa od nas. Svakako imamo dovoljan broj igrača na koje možemo da računamo“.

Rusiju do kraja prve faze kvalifikacija čekaju gostovanje Belgiji 29. juna i utakmica s Francuskom 2. jula kod kuće. Baćuške trenutno imaju skor 2-2 i još se zvanično nisu kvalifikovale za drugi krug.

Šved je zbog obaveza sa Himkijem propustio i sve dosadašnje utakmice Rusije u kvalifikacijama. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar