LN: Srbija može i bez najboljih, borba za 2. mjesto!

Posle podviga šampionki Evrope i pobede protiv Amerikanki, pred našim odbojkašicama lakši deo posla, dva duela sa autsajderima, Argentinom i Južnom Korejom.

Ostali sportovi 13.06.2018 | 17:15
LN: Srbija može i bez najboljih, borba za 2. mjesto!
Nema selektora Zorana Terzića – nema problema. Nema najbolje poenterke Lige nacija Tijane Bošković, srednje blokerke Stefane Veljković, prve tehničarke Ane Antonijević, startnog libera Silvije Popović, povređene Brankice Mihajlović – nema problema za šampionke Evrope. Posle senzacionalne pobede nad Amerikankma u oslabljenom sastavu, Srbija je dva kola pre kraja novoformiranog takmičenja izborila plasman na završni turnir u kineskom Nanđingu od 27. juna do 1. jula.

Sad pred izabranicama Branka Kovačevića (menja odsutnog Terzića) slede dueli sa dva autsajdera Argentinom i Južnom Korejom. Pobede u ova dva duela nisu imperativ, ali bilo bi šteta ne završiti ligaški deo sa dva laka trijumfa i osigurati dobru poziciju pred F6. Srbija će sa Brazilom da se bori za drugo mesto jer je teško oečekivati da će Amerikanke da ispuste pol poziciju.

Rival srpskim odbojkašicama u noći između srede i četvrtak po našem vremenu je domaćin petog vikenda, Argentina. Južnoamerička selekcija je tek u 13. kolu na svom terenu zabeležila pobedu u Santa Feu i to protiv Južne Koreje.

Tradicija je apsolutno na strani Srbije, koja je pobedila svih pet puta Argentinke, koje su uzele samo set našoj selekciji, i to 2012. na Gran priju. Pobeda Srpkinja ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Plasman na završni turnir izborile su četiri selekcije: SAD, Srbija, Brazil i Kina kao domaćin završnog turnira. Traže se još dva mesta, a bore se tri reprezentacije: Holandija, Turska i Italija. Holanđankama treba još jedna pobeda da obezbede Nanđing, ali u sredu imaju težak duel sa olimpijskim šampionkama, Kineskinjama. One su već na F6, ali neće biti lako „lalama“. Italijanke imaju zicer protiv Belgije i nadaju se kiksu rivalki. Turska mora da pobedi Nemačku, koja nema šansi, ali igra na svom terenu u Štutgartu i sigurno neće biti lak zalogaj.

Rusija je razočarala u Ligi nacija. S druge strane, Poljakinje su kasno upalile motore. U sjajnoj su formi, imaju pet uzastopnih pobeda, ali loš početak ih je koštao eliminacije.

Podsetimo, u Ligi nacija prvo odlučuje broj pobeda, pa tek onda broj bodova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar