Šoštar i Jelenić oči u oči!

Predsednik Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić suočili se pred televizijskim kamerama.

Ostali sportovi 14.06.2018 | 09:15
Šoštar i Jelenić oči u oči!
Da li je Vaterpolo savez Srbije zabio "nož u leđa" svom najistaknutijem članu - Vaterpolo klubu Partizan? Da li predsednik VSS Viktor Jelenić zaista "mrzi i prezire" Partizan, kako mu je spočitao jedan od najtrofejnijih klubova u regionu?

Nakon što je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar dobio telefonski poziv od Jelenića, koji ga je pre neki dan obavestio da je Opština Voždovac dala nacionalnom savezu besplatne termine na bazenu Banjica, a Šoštar se time iznenadio, njih dvojica se nisu čuli i videli. Do danas.

Šoštar je u nekoliko navrata, tvrdi, pozvao Jelenića u međuvremenu, ali je predsednik VSS bio nedostupan.

Partizan je iznenađen gestom prvog čoveka srpskog vaterpola i uopšte nacionalnom kućom ovog sporta jer se stavila na jednu stranu u sporu koji tek treba da dobije sudski epilog.

U sredu ujutro, susret Šoštara i Jelenića, proslavljenih vaterpolista, u studiju TV Prva. Dan nakon što je Šoštar uputio niz oštrih reči na račun nacionalnog saveza i Jelenića u vezi sa time što je prihvatio ponudu Opštine Voždovac o besplatnim terminima, iako sudski sport Partizana i opštine oko prava korišćenja još traje i sud tek treba da donese odluku.  

Partizan gazduje ovim objektom već 25 godina, na osnovu ranije odluke Opštine Savski venac, a od početka ove godine donete su dve odluke koje objekat daju na upravljanju Opštini Voždovac. Ovim povodom pokrenuta su dva sudska spora i tek se čeka njihov ishod.

S obzirom na to da Partizan nema nijednog trenera mlađih nacionalnih selekcija (što je nezabeleženo), a nema ni predstavnika u Stručnom savetu, niti u Upravnom odboru Vaterpolo saveza Srbije, predsednik Saveza Viktor Jelenić je u emisiji, javno, pozvao Partizan da delegira predstavnika u UO VSS.

Videćemo da li će Partizan pozitivno odgovoriti na ovu ponudu...

Inače, u jučerašnjem saopštenju Partizana, koje je novinarima podeljenje nakon konferencije za medije, Jelenić je, između, ostalog optužen i da "gura" samo jedan klub - Crvenu zvezdu.

Jelenić je danas odbacio te tvrdnje, pokazujući u emisiji dokument, odnosno odluku usvojenu na prvoj sednici Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije, nakon njegovog imenovanja za predsednika. U toj odluci se navodi i da će se određena sredstva davati klubovima koji će predsdtavljati Srbiju u Regionalnoj ligi, a postoji i deo o tome da određena sredstva koje VSS dobije od sponzora i donatora odlaze klubovima.

Doduše, u toj odluci piše da će ta sredstva biti data "određenom klubu", što je Šoštar posebno apostrifirao.

"Pa, nigde ne piše kom klubu, ne kaže se tom i tom klubu, nego određenom klubu", rekao je Šoštar, aludirajući na moguće mahinacije prilikom određivanja kojem klubu idu ta sredstva.

Šoštar je rekao i da je nenormalno to što je Opština Voždovac javno objavila da će ulaz na bazene na Banjici ovog leta biti besplatan.

"Pa, čekajte, što onda ne daje i za ostale bazene u Beogradu besplatne termine za građanstvo? Ovo je poziv na linč svih nas u Partizanu, jer su ključevi bazena i dalje kod nas, do konačne odluke suda. I naravno da nećemo da dozvolimo besplatan ulaz. A građani, koji su čuli šta im je rečeno iz Opštine Voždovac, sada mogu da dođu i da naprave probleme ako ih ne pustimo besplatno, a nećemo", rekao je Šoštar.

"A je l' normalno da se jednom klubu da bazen na upravljanje svih ovih godina?" - Viktor Jelenić o tome što je VK Partizan pre mnogo godina dobio bazen Banjica na upravljanje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar