Ranđelović: Svi hoće da nas "skinu"!

Ali vreme je za novo zlato! Srpski vaterpolista Sava Ranđelović kaže da je, posle izostanka titule prvaka sveta i u Svetskoj ligi, vreme da njegova selekcija ponovo osvoji zlato.

Ostali sportovi 15.06.2018 | 11:30
Ranđelović: Svi hoće da nas "skinu"!
To zlato bi bilo četvrti put u nizu na prvenstvu Evrope, a prethodno i na Mediteranskim igrama u Taragoni.

Srpski vaterpolisti četiri godine dominirali su planetom i znali samo za pobede, pre nego što je su prošle bili bronzani na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

"Mislim da je vreme za evropsko zlato, siguran sam da možemo i da imamo dovoljno motiva. Konkurencija je veoma jaka, tu je Španija kao domaćin, Hrvatska, Crna Gora, Grčka, Italija... Biće teško, ali imamo kvalitet i veliku želju ponovo da osvojimo", rekao jeRanđelović.

Vaterpolista italijanske Breše, koji u svojoj reprezentativnoj trofejnoj kolekciji ima tačno deset zlatnih i jednu bronzanu medalju, dodaje da su Mediteranske igre u Španiji prava priprema za EP.

"Crna Gora, Francuska i Portugalija su nam rivali u grupi, a samo prvi ide u borbu za zlato, verujem da nam je dostižno. To bi bio pravi podstrek za Evropsko prvenstvo. U Barseloni će želeti svi da nas "skinu" posle tri uzastopne titule".

Ranđelović naglašava da svetska bronza nije neuspeh jer je nastavljen dug niz medalja.

"Ne bih rekao da je bronza iz Budimpešte neuspeh, medalja je medalja. Desio se pad protiv Hrvata u polufinalu, uspeli smo da se dignemo i pobedimo Grčku u borbi za treće mesto, dok smo u Svetskoj ligi igrali u podmladjenom sastavu".

Smatra i da je izostanak sa završnog turnira u Svetskoj ligi, čiji je Srbija bila pobednik poslednjih pet puta, ima i dobre strane.

"I da smo prošli ne bismo putovali na završni turnir Svetske lige zbog svega što sledi. Imamo malo vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo, a igraćemo i Mediteranske igre, pa bi Svetska liga bila previše. Čak je i bolje što se ovako završilo", zaključio je Ranđelović.

Reprezentacija Srbije posle MI u Taragoni (22. jun - 1. jul) na Evropskom prvenstvu igraće u D grupi sa Rusijom, Slovačkom i Rumunijom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar