Obradović: Srbiju svako treba da poštuje!

V. d. rukometaša Srbije Ljubomir Obradović rekao je da bi njegovu ekipu trebalo poštovati, kao i da veruje da će uspeti da izbore plasman na Svetsko prvenstvo.

Ostali sportovi 12.06.2018 | 21:30
Obradović: Srbiju svako treba da poštuje!
"Drago mi je da su igrači našli zajednički jezik sa mnom. Drugačija je hemija, imamo poverenje jedni u druge, što se tiče taktike s moje strane, odnosno, odgovornosti i sprovođenja zadataka sa njihove. Ne razmišljamo o plusu. Ako želimo da napredujemo individualno i kolektivno, moramo da pobedimo Portugal u gostima. Momci su koncentrisani, ostaje nam da dodajemo malo u napadu, odbrani, kontranapadu. Utakmica je bila naporna, moramo da imamo rotaciju", rekao je Obradović, a preneo je Rukometni savez Srbije.

Srbija je prvom meču baraža za SP pobedila Portugal sa 28:21, a u četvrtak od 22.00 je očekuje revanš u Povao de Varzimu.

"Ne znam šta je očekivao, ali njihov trener je rekao da želi Srbiju. Kada je dobio Srbiju na žrebu, rekao je da sigurno prolaze. Bili su veliki optimisti. Verovatno su i dalje. Na nama je da im taj optimizam uskratimo. Posle utakmice smo čuli sa njihove strane da Srbija može svakog da pobedi kod kuće i da to nije iznenađenje. Našu reprezentaciju moraju svi da respektuju. Tako bi trebalo da se postavljamo ako želimo da vratimo rukomet tamo gde mu je i mesto. Ne precenjujemo, ni potcenjujemo protivnike. Prihvatio sam ovu odgovornu ulogu da se naš rukomet ne nadje u Grupi C i pretkvalifikacijama za velika takmičenja", rekao je Obradović.

On je ocenio da će Portugal u revanšu ići na "sve ili ništa".

"Oni nemaju šta da izgube posle ovog poraza. Pokušaće da nadoknade minus. Videćemo da li za ova tri treninga mogu da pripreme iznenadjenje, to jest, da odbranama 6-0 i 3-2-1 dodaju još neke, možda 5+1 ili 4-2. Obradićemo i taj deo taktike. Imamo još neka iznenadjenja za njih. Idemo hrabro, odgovorno i žestoko. Nema uzmicanja i nadamo se najboljem", rekao je on.

Uoči baraža nisu se davale velike šanse srpskom sastavu posle turbulencija u ekipi nakon EP u Hrvatskoj.

"To su samo slobodne procene. Ne bih to gledao na takav način. Možda su neki momci bili i zapostavljeni u prošlosti. Svako dobija šansu i za sada sve dobro izgleda. Šteta što nismo imali neku prijateljsku utakmicu, jer bi to izgledalo još bolje. Imam puno poverenje u ovaj sastav. Vlada divna atmosfera izmedju igrača. Žele uspeh, a to je najbitnije".

Desni bek nacionalnog tima, Nikola Potić, doživeo je povredu Ahilove tetive. Njega je u sastavu zamenio Nikola Crnoglavac, koji će konkurisati za duel u Portugalu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar