Vanja ostaje? Zagorac se opet spominje...

Radno u Humskoj 1: Vanja blizu dogovora, Zagorac ponovo aktuelan! Partizan ima viziju za prelazni rok. . .

Fudbal 13.06.2018 | 19:30
Vanja ostaje? Zagorac se opet spominje...
Oproštajna poruka Najdžela Vilijams Gosa otvorila je temu letnjeg prelaznog roka u Partizanu. Najbolji igrač crno-belih u sezoni na izmaku poručio je da još nije doneo konačnu odluku o daljim potezima u karijeri, ali iz ove perspektive izglednije je da će Vilijams Gos napustiti Humsku 1.

Dok će nekadašnji student univerziteta Gonzaga imati dovoljno vremena za razmišljanje u domovini, Partizanova uprava po ubrzanom postupku radi na tome da zadrži najperspektivnije ime u sastavu -Vanju Marinkovića. Mada još ništa nije zvanično, dete Partizana na pragu je dogovora o produžetka saradnje s Partizanom, a novi ugovor trebalo bi da bude važeći na još dve godine. 

Uprkos tome što ima tek 21 godinu Vanja Marinković iza sebe ima već petogodišnje iskustvo u prvom timu Parnog valjka i on bi trebalo da bude jedan od nosilaca igre crno-belih u budućnosti. On se i dalje oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zaradio u uvodnim minutima prve polufinalne utakmice Superlige Srbije protiv Crvene zvezde, a njegov agent Miško Ražnatović potvrdio je da je Marinkovićpovukao prijavu za ovogodišnji NBA draft. 

Dok se radi na produžetku saradnje s Marinkovićem, u Humskoj 1 ponovo je aktuelno ime Radeta Zagorca. Momak čiji su potpis u krugovima Partizana čekali tokom novembra, ponovo se našao na listi želja aktuelne uprave. Podsetimo, mnogo je misterije bilo oko potpisa nekadašnjeg kapitena Mega Bemaksa krajem prošle godine. Transfer je u jednom trenutku praktično bio dogovoren, da bi potom ipak došlo do prekida razgovora i Radetove selidbe u Sevilju, gde je postao igrač Betisa. Zagorac je iza sebe imao šest meseci za zaborav, pošto je u četrnaest odigranih utakmica samo dva puta na terenu proveo više od petnaest minuta. Betis je u međuvremenu ispao iz ACB lige, a Zagorac dobio mogućnost da potraži novu sredinu. 

Nije tajna da je Zagorac velika želja prvog čoveka kluba Ostoje Mijailovića, ali je cela priča tek u povojima. Nešto konkretnije crno-beli bi mogli da naprave u narednim danima. Partizan će u međuvremenu morati da reši i pitanje ostalih igrača u timu, pošto su zasad jedino sigurno Bondža Si, Đorđe Gagić, Aleksandar Aranitović i Marko Pecarski. Amidi Brajmi je ugovor istekao, kao i Mihajlu Andriću, kapiten Novica Veličković provešće leto sa porodicom, posle čega će obelodaniti da li ostaje u Partizanu (izrazio želju da igra). Sa ostalima će tek biti obavljeni razgovori. 

Podsetimo, prethodnih dana je u vezu sa Partizanom dovođen i mladi plejmejker Mega Bemaksa Ognjen Jaramaz, koji navodno ima i ponudu iz Španije. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar