Dačić: Kosovo je najteže pitanje

Svi mi koji smo na vlasti, ali i oni koji su sad opozicija, imamo odgovornost, napisao je u autorskom tekstu za današnji “Kurir” šef srpske diplomatije Ivica Dačić, i dodao da su, međutim, “i Tadić, i Ðilas, i Jeremić”, izgleda zaboravili šta ta riječ znači.

Srbija 11.06.2018 | 09:08
Dačić: Kosovo je najteže pitanje
– Za razliku od njih, čini mi se da je sadašnja vlast, s Aleksandrom Vučićem na čelu, čiji su dio moja partija i ja, spremna da se uhvati ukoštac sa svim teškim odlukama – istakao je Dačić.

On je ukazao da je pitanje Kosova najteže od svih.

– Izgleda kao Sizifov posao, ali na nama je da nikada ne odustanemo, koliko god da se sve čini bezizlaznim. Ne to nije samo fraza, to je suština – kaže Dačić.

Prema njegovim riječima, lako je reći “ova vlada prodaje Kosovo”, “ova vlast vodi katastrofalnu ekonomsku politiku” ili “Dačić pjeva”.

– Gospodo, vi koji kritikujete, a na šta imate pravo, kažem vam: Da ste bili barem malo odgovorniji, sada možda ne bismo imali toliko propuštenih šansi za Kosovo, da se sada i predsjednik i Vlada hvataju za slamku koja je pritom polomljena na nekoliko dijelova, da bi Srbiija nešto dobila – poručuje Dačić i dodaje:

– Za razliku od nekih, moje pjevanje, i to pred stranim diplomatama, nije odmoglo već pomoglo, jer činjenica je da je diplomatska aktivnost priznatija nego ikada. Smeta vam kada Dačić pjeva, a ne smeta kada su to radili Putin, Obama ili kada je Klinton pjevao – kaže on.

Prema njegovim riječima, u redu je da kritikujemo jedni druge, tako se dolazi do boljih rješenja, ali ne i da se međusobno mrzimo.

– Šta ćemo svi zajedno sa mržnjom ako dođemo u situaciju da svi stanemo pod jednu šljivu – napisao je Dačić u autorskom tekstu.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Hare

11.06.2018 07:37

Kosovo je izgubljeno sa tim se morate pomiriti ,što prije to bolje za sve

ODGOVORITE
Name

Горан

11.06.2018 17:03

Република Српска је самостална,што се пре призна, боље за све

Name

Solaja

11.06.2018 07:54

Dacic kritikuje opoziciju a on iz skole u Politiku i vjecno sa vladajucim partijama u koaliciji.

ODGOVORITE
Name

Bingo

11.06.2018 08:01

Lupetaš Dačiću, kao i obično, vrati se u 1999. pa pogledaj kako su vas Albanci nadmudrili, napustili su svi komplet teritoriju Kosova kao rezultat etničkog čišćenja, a onda ste se sa "osvojenog" teritorija pod pritiskom zapada povukli u maticu Srbiju. Ostaje nam dakle, da se ili ponovo vratimo oružju ili priznamo faktičko stanje. Nemojmo zamajavati narod lažnim pričama i predizbornim floskulama.

ODGOVORITE
Name

Košare

11.06.2018 08:12

Kosovo uopšte više nije srpsko pitanje. Kosovo je izgubljeno za sva vremena i nikad više neće biti srpsko. Ko će od svih velikih Srbendi koje dižu tri prsta otići da živi na Kosovu ako ga jedan dan vratimo recimo??? Neće niko a najviše neće Srbi sa Kosovs jer sada žive na beogradskom asfaltu tako da od Kosova nema više ništa ali Preševo i Sandzak mogu biti spašeni ako se na vrijeme nešto uradi.

ODGOVORITE
Name

Politika

11.06.2018 08:20

Ako mogu Englezi priznati Kosovo onda može i Srbija priznati Škotsku i Sjevernu Irsku. Ako mogu Turci priznati Kosovo onda može i Srbija priznati Kurdistan. Ako može Francuska priznati Kosovo onda može i Srbija priznati Šerijatsku Južnu Francusku. Ako mogu USA priznati Kosovo onda može i Srbija priznati Konfederaciju i Teksas. Ako može Hrvatska priznati Kosvo onda može i Srbija priznati Dubrovacku Republiku i Istru. Ako može Italija priznati Kosovo onda može i Srbija priznati Republiku Veneciju, Siciliju....itd. Tako se to radi samo što Srbija nema hrabrosti da se bori za svoje pa će za 20 godina nestati kao država.

ODGOVORITE
Name

Re.Politika

11.06.2018 09:47

Mogu Ali ne smiju. E tu je razlika

Name

Mirko Nemirko

11.06.2018 08:35

Mi Srbi smo na Kosovu popušili. Izgubili smo rat protiv Šiptara, koji su nas nadmudrili. Niko nama nije kriv što smo od 1991 vodili tvrdoglavu politiku. Možda je bolje što je tako ispalo...

ODGOVORITE
Name

Горан

11.06.2018 17:04

Вратити се на Космет по сваку цену, кад тад.

Name

D

11.06.2018 11:26

Kosovo nije izgubljeno,kosovo je oteto ,a što je naj gore je to da Srbiju sile da prizna ono što joj je oteto pa me zanima dali je iko prizno nešto što mu se otima ,dokle je taj svijet došo sa svojom realnošću,po drugoj strani ako Srbija ne prizna to što joj je oteto nema napretka uvjek će biti ucjenjivana .Zašto svijet nije bar toliko fer pa da barem ne traži da se oteto prizna,isto kao da bi neko oteo nekome dijete pa tražijo od roditelja da se odrekne toga djeteta koja ljdska psiha samo to može zamisliti, tu za mene nema rešenja a opet ako nema rešenja to i dalje ne znači da imamo Kosovo .Srbia je jednostavno u neizlaznoj situaciji

ODGOVORITE