Za anale: Federer u 37. godini mijenja sponzora!

I dobija 300. 000. 000! Ugovor na 10 godina. . . !!!

Tenis 11.06.2018 | 15:30
Za anale: Federer u 37. godini mijenja sponzora!
Pa posle kažite da nije najveći...

Švajcarac Rodžer Federer, po mnogima najbolji teniser svih vremena, dobio je ponudu tešku 300.000.000 dolara da posle deset godina napusti Najki i pređe u Uniklo. Zapravo, japanska kompanija samo je iskoristila činjenicu da je Fedeksu istekao ugovor sa Amerikancima i ponudila uslove koji se ne odbijaju. Veliki as kome je već 37 godina bio je zaštitno lice Najkija od 2008. i na konto tog ugovora godišnje inkasirao 12.000.000 dolara. Lako je izračunati da će noseći opremu kompanije Uniklo i reklamirajući njene proizvode zarađivati više nego duplo. 

Ovoj vesti na maksimalnoj ozbiljnosti daje činjenica da ju je objavio jedan od najpoztanijih teniskih novinara na svetu - Vinčenco Martuči, koji još tvrdi da ćemo Švajcarca u novoj opremi (koju je nosio i naš Novak Đoković) videti već na ovogodišnjem Vilmbldonu. 

Za kraj, ostaje samo mala nedoumica: dokle, zaboga, Federer planira da igra?! Nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor na to pitanje, ali u japanskog firmi sasvim sigurno znaju šta rade. Čak i kada bi kroz neku godinu odlučio da završi s profesionalnim igranjem, Fedeks bi još dugo ostao teniski brend broj jedan, s obzirom da mlađih snaga tog kalibra nema ni na vidiku...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar