''Imao sam samo 11 godina...''

''. . . kada je Nadal osvojio prvu titulu u Parizu!" Austrijski teniser Dominik Tim i finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa rekao je da dominaciju Rafaela Nadala na tom turniru prati još od kada je bio dete.

Tenis 11.06.2018 | 09:30
''Imao sam samo 11 godina...''
Dvadesetčetvorogodišnji Tim je u finalu poražen od Španca 0-3, 4:6, 3:6, 2:6 što je Nadalu ukupno 11. trofej na pariskoj šljaci.

Tim je to dostignuće ocenio kao jedno od najvećih u svetskom sportu.

"Sećam se kada je u Parizu osvojio prvi trofej, 2005. godine. Tada sam imao 11 godina, gledao sam na televiziji i nikada nisam očekivao da ću jednoga dana igrati finale Rolan Garosa. Tvoj rekord je sjajan, čestitam", rekao je posle poraza Tim. 

Austrijanac je do finala došao pobedama nad Ivaškom, Cicipasom i Beretnijiem na startu turnira, da bi potom savladavao Nišikorija, Zvereva i naposletku Marka Čekinata u polufinalu. 

S druge strane, Nadal je turnir osvojio sa samo jednim izgubljenim setom i to u četvrtfinalu od Dijega Švarcmana. U prvom kolu je bio bolji od Bolelija, u drugom od Pelje, u trećem nikakve šanse nije imao Gaske, a ništa teži plen nisu mu bili ni Marterer u osmini finala i posle Švarcmana Del Potro u polufinalu. 

Rafinu dominaciju u Parizu uspevala su da prekinu samo dvojica igrača, Robin Soderling 2009. i Novak Đoković 2015. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar