SP: Srbi na korak od plasmana na SP!

Motivisani "Orlovi" bolji od Portugala, Srbija na korak od SP! Rukometaši Srbije pobedili su Portugal u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo sa 28:21 u niškom "Čairu".

Ostali sportovi 10.06.2018 | 20:15
SP: Srbi na korak od plasmana na SP!
Rukometaši su u Nišu ostvarili drugu pobedu ove sezone posle trijumfa nad Islandom na Evropskom prvenstvu u januaru i od plasmana na šampionat sveta ih deli još revanš sa istim protivnikom.

"Orlovi" su izgledali mnogo bolje nego u prvih šest meseci ove godine i zasluženo su bliži odlasku u Dansku i Nemačku naredne godine.

Požrtvovanost Vanje Ilića, ogromna energija Bogdana Radivojevića, želja Vladimira Cupare i kreativnost Stefana Vujića bile su neke od karakteristika igre tima koji sada predvodi Ljubomir Obradović. 

Najefikasniji u srpskom timu bio je Nemanja Ilić sa šest golova, dok su Stefan Vujić, Bogdan Radivojević, Nemanja Zelenović i Mijailo Marsenić postigli po četiri. 

Srbija je odigrala čvrstu odbranu i tako je bilo od starta uz tek povremene i sporadične padove. 

Tako je naša selekcija uspela da se posle tvrdog početka odlepi sa 5:4 na 11:4. Usledio je jedan od spomenutih padova i Portugalci su do poluvremena uspeli da se vrate serijom 3:0 na 14:10. 

U drugom delu igre Srbija je prednost održavala sa poluvremena, ali je u poslednjih pet minuta pojačala tempo i imala maksimalnih 28:20. Duarte je tada postigao gol na ulasku u poslednji minut i postavio konačan rezultat. 

Revanš se igra u Portugalu 14. juna, a pobednik dvomeča igraće na Svetskom prvenstvu koje se od 9. do 27. januara igra u Danskoj i Nemačkoj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar