LN: Srbija bolja i od Argentine!

Srbija ostvarila važan trijumf ka Fajnal siksu.  Kad je važno - pobeda! Tri vredna boda za selekciju Nikole Grbića.

Ostali sportovi 08.06.2018 | 19:45
LN: Srbija bolja i od Argentine!
Odbojkaši Srbije zabeležili su petu pobedu u sedmom kolu Lige nacija. Izabranici Nikole Grbića savladali su Argentinu 3:1 (20:25, 25:23, 25:15, 25:22), u okviru trećeg vikenda u Francuskoj.

Srbija je trenutno na četvrtom mestu tabele od 16 timova i ima realne šanse da do kraja takmičenja ostane u grupi reprezentacija koje će nastupiti na završnom turniru u Francuskoj.

"Orlovi" će u drugom kolu trećeg vikenda igrati protiv Južne Koreje, ekipe koja je u prethodnih šest utakmica zabeležila šest poraza.

Na prvom mestu su Brazil i Poljska sa 6-1, dok SAD ima skor 5-1.

Finalni turnir održaće se od 4. do 8. jula u Lilu.

Srbija je iskoristila činjenicu da je naspram sebe imala oslabljenog protivnika, iako se to nije moglo naslutiti nakon prvog seta, ali zato jeste kasnije tokom meča, kada su Gaučosi znatno pali i omogućili našoj selekciji da se razigra. Razlika u kvalitetu bila je najviše vidljiva u četvrtom setu, kada je Grbićev tim napravio preokret u finišu i zadao fatalan udarac protivniku.

Orlove je predvodio Dražen Luburić sa 20 osvojenih poena, a odlični su bili i Lisinac (16), Krsmanović (15) i Kovačević.

Srbija se sutra od 21 čas sastaje sa Južnom Korejom, a dan kasnije i sa domaćinom završnog turnira Franuskom.

Ovo je bila peta pobeda Grbićeve selekcije u Ligi nacija i tri boda zahvaljujući kojima su preskočene Italija i Rusija, pa se Srbija sada nalazi na odličnoj četvrtoj poziciji na tabeli.

LIGA NACIJA - SEDMO KOLO

Petak:

Italija - Poljska 2:3

Japan - Bugarska 0:3

Kina - Iran 0:3

Rusija - Brazil 1:3

Argentina - Srbija 1:3

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar