Baraž za SP: Vjerujemo u pobjedu protiv Portugala!

"Treba nam prolaz na Svetsko prvenstvo. Bitna je svaka odbrana, svaka lopta i svaki gol. Ovo nije samo na pobedu, ovo je i na broj golova", rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Ostali sportovi 09.06.2018 | 11:30
Baraž za SP: Vjerujemo u pobjedu protiv Portugala!
"Očekuje nas teška utakmica, ali imamo potencijala", poruka je rukometaša i selektora reprezentacije Srbije uoči prve utakmice baraža za Svetsko prvenstvo protiv Portugalije, koja će u nedelju u 18 časova biti odigrana u niškoj hali "Čair".

Cilj je plasman na Svetsko prvenstvo koje će januara 2019. godine biti održano u Nemačkoj i Danskoj.

Govoreći i o revanšu, koji će biti igran 14. juna u 22 časa u gostima, selektor Ljubomir Obradović rekao je da njegovu ekipu čekaju dve zahtevne i nezgodne utakmice. Ipak, jasan je u tome da on i njegovi igrači "nikog ne potcenjuju, niti precenjuju".

"Treba nam prolaz na Svetsko prvenstvo. Bitna je svaka odbrana, svaka lopta i svaki gol. Ovo nije samo na pobedu, ovo je i na broj golova. Jedini mali problem je sto smo se tek kompletirali u sredu, nadoknađujemo to koliko možemo", rekao je Obradović.

Desno krilo srbijanske reprezentacije Darko Đukić, koji je karijeru započeo kao igrač niškog Železničara, prednošću svog tima smatra činjenicu da selektor dobro poznaje protivnika.

"Očekuje nas težak duel, ekipa nam je dosta podmlađena, ali svi smo željni rada. Prvi korak je da prođemo Portugalce, dobro poznajemo njihovu ekipu jer je naš selektor radio tamo. Ostaje da se spremimo što bolje možemo", istakao je Đukić.

Jedan od iskusnijih igrača u srbijanskom timu Miljan Pušica takođe, se susretao sa portugalskim rukometašima.

"To je jaka reprezentacija. Igrao sam sa dvojicom iz ovog tima, dosta njih igra u Bundes ligi. Moramo da damo 120 posto mogućnosti ako mislimo da prođemo. Mislim da imamo potencijala", kazao je Pušica.

Svi su saglasni u tome da rival ima kvalitet, ali da oni, s druge strane, imaju spremnost i veliku želju da odu na Svetsko prvenstvo, nakon što su prethodna dva propustili. Podršku traže i od publike, koja utakmicu može posmatrati besplatno, uz ulaznicu koju treba da podignu na blagajni hale "Čair".

Od 8. do 10. juna u biće odigrano devet utakmica baraža evropskih kvalifikacija za SP, a koje ekipe će se naći u društvu najboljih na svetu biće poznato posle revanš mečeva. Oni su na programu od 12. do 14. juna.

Mesto na Svetskom prvenstvu obezbedile su Nemačka i Danska kao zemlje domaćini, Francuska kao aktuelni svetski i Španija kao evropski šampion.

Za titulu najbolje rukometne reprezentacije na svetu boriće se i Tunis, Egipat i Angola, kao tri prvoplasirane ekipe sa afričkog kontinenta, zatim Katar, Bahrein, Južna Koreja i Saudijska Arabija, kao polufinalisti prvenstva Azije. Pan-američki šampionat odrediće još tri učesnika.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar