LN: ''Orlovi'' nemaju izbora, ''Gaučosi'' moraju da padnu!

Srbija trećeg vikenda u francuskom Eksu en Provansu kompletna sa Atanasijevićem i Podraščaninom.

Ostali sportovi 08.06.2018 | 13:30
LN: ''Orlovi'' nemaju izbora, ''Gaučosi'' moraju da padnu!
Prvi vikend očajan, drugi nije loš, ali bi treći morao da bude najbolji ukoliko četa Nikola Grbića želi na F6 u Lilu narednog meseca! Posle tri pobede u Sofiji odbojkaši Srbije u boljem raspoloženju otputovali su u Francusku, u Eks en Provans. Za razliku od mečeva u bugarskoj prestonici, bronzani sa Evropskog prvenstva biće kompletni. U stroju je i tandem Peruđe Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin, koji je dobio nedelju dana odmora posle naporne klupske sezone.

Prvi rival je Argentina, koja u dosadašnja dva vikenda nije igrala u najjačem sastavu. Nema jednog od najboljih tehničara planete, Lučijana de Ćeka, klupskog druga Atanasijevića i Podraščanina. Gaučosi imaju samo jedan trijumf uz pet poraza i gotovo da su već sada izgubili sve šanse za završni turnir premijernog izdanja ovog takmičenja. Međutim, ta jedina pobeda je izvojevana prošle nedelje na svom parketu protiv Italije, i to maksimalnim rezultatom. Oprez za Orlove jer su Azuri u Kraljevu sa 3:0 isprašili naše odbojkaše.

Srbija mora da slavi ako želi da uhvati priključak za vodećim selekcijama. Grbić će biti na slatkim mukama da li da šansu opet dobije naš najbolji korektor Atanasijević ili Dražen Luburić, koji je bio sjajan u Sofiji. Sa 80 poena u prethodnom delu sezone ubedljivo je najbolji naš poenter. Kapiten Marko Ivović je sakupio 59.

Ekspedicija Srbije prethodnih dana žalila se na očajne uslove u Eksu. Srpski i korejski odbojkaši nisu u istom hotelu kao domaćini i Argentinci što nije po standardima takmičenja.

Tradicija je na strani naše selekcije koja vodi 19:8 u međusobnim duelima. Prošle godine u Svetskoj ligi, Orlovi su oba puta pobedili, prvo sa 3:0, a zatim 3:2. Izabranici Nikole Grbića nemaju izbora, moraju da slave ako žele da zadrže korak za vrhom.

Francuska je kao domaćin F6 već obezbedila plasman pa može da bude opuštenija. Prethodnog vikenda nije bilo prve zvezde tima Ervina Ngapeta, pa se i u nastavku ove faze očekuje da Trikolori igraju u kombinovanom sastavu.

Rusi su takođe dosta oslabljeni u Ligi nacija. Nije bilo zvezda šampiona Evrope, Zenita: Mihajlova,Verbova, Butka. Na noge Zbornaji Komandi u Ufi stiže Brazil. Biće to derbi ovog kola. Domaćin bi da sruši lošu tradiciju. Poslednjih pet mečeva Karioke su rešile u svoju korist.

Meč je na programu danas od 17 časova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar