Posao za najbolje diplomce medicine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je ugovore o zaposlenju za nekoliko od ukupno 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji, a najbolja među njima, Maša Josipović, koja je sa prosekom 10,00 završila studije i dobila stipendiju Kembridža, rekla je da je ovim činom ostvarena najveća želja diplomaca medicine, da rade i usavršavaju se među svojom porodicom i prijateljima.

Srbija 08.06.2018 | 10:39
Posao za najbolje diplomce medicine
Predsednik Vučić uzvratio je danas uverenjem da mladim ljudima merilo uspeha ne treba da bude odlazak iz zemlje, već da doprinesu promeni okruženja u kojem žive.

On je najavio da će svakih šest meseci država tražiti novih 50 najboljih diplomaca omogućavajući im specijalizaciju, doktorske studije, što je, kaže, najbolji nacin ulaganja u zdravstvo.

Vučić je naglasio da ovaj dan nije samo veliki dan za diplomce, već i za državu, jer su oni dobili dobar razlog da ostanu u svojoj zemlji.

„Kada govore da nešto bez mene ne bi moglo da bude, nije to da se ulizuju, nadam se, kada sastavjaju te svoje najave i govore, to je samo zbog jedne stvari, a to je što smo 2014. imali hrabrosti, a u tome jesam učetsvovao, da teškim merama stvorimo ambijent i uredimo javne finansije, čime smo omogućili da vas 100 najboljih može da dobije priliku da gradi budućnost ne samo za sebe, već i za celu zemlju", objasnio je on.

Vučić je rekao da, kada su se mnogi smejali, nazivali ga pogrdnim imenima, mnogo njih je verovalo u to.

 
On je obećao da će država na svakih šest meseci tražiti novih 50 najboljih, omogućavati im specijalizaciju, doktorske studije i time na najbolji mogući način ulagati u zdrvastvo.

 
„Pored toga želim da svim mladima navedem nekoliko stvari zbog kojih treba živeti u Srbiji. Mladi ste i danas počinjete svoj žjvot i budućnost, molim vas da ne pomislite da to zavisi od nekog drugog ili okruženja, već zavisi od vas. Menjajte okruženje i ne čekajte da vas ono promeni. Ne tražite od drugih ni od zemlje da se menjaju već vi je menjajte", poručio je Vučić.

On je istakao da treba da probaju da budu dokaz za ostanak.

Ne tražite grad i zemlju koja će da vas izgradi, već izgradite svoje gradove i zemlju. Nemojte da vas pokreću izgovori. Ako ovede niste u stanju da bdete veliki, na drugom mestu nećete biti veći", podvukao je Vučić. Apelovao je na mlade da ne dozvole da im budućnost bude beg.
 
„Svaki dan je beli papir koji treba da se ispiše. To što imate i jeste ne zavisi gde ste već ko ste, šta i kako radite", naglasio je on dodajući da ako proćerdaju život ovde, to bi proćerdali bilo gde u svetu.

Ovaj dan, prema njegovim rečima, je najveći dobitak za sve što je do sada radio i najveći razlog da nastavi tim putem.

Kazao je da se teško osmehuje posebno u poslednje vreme pritisnut problemima oko KiM, pritisnut velikom mukom koji je naš narod doveo u veoma tešku situaciju.

Vi ste dokaz da je moguće da se osećate dobro, da budete nasmejani i da budućnsot Srbije vidite na drugačiji način. Zziveli i radite, dajte sve od sebe da budete sjajni doktori i ljudi. Znam kakva je razlika između odgovornih i neodgovornih,i onih koji žele da budu najbolji, da pobeđuju i onih kojima to nije važno. Pobeđujte za svoju zemlju, za Srbe i svoje porodice. To nam je potrebno više nego ikada. Nadam se da je ovom malom pažnjom država uspela da pokaže koliko ste joj važni", zaključio je on.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

fsdgr

08.06.2018 08:43

Sugurno će neko ostati da radi za 200-300-400 evra u situaciji kad svaka budala moće otići i uneti u srbiji mesečno po nekoliko hiljada(2000-4000) evra okupacionog novca dok on zemlju razara.

ODGOVORITE
Name

Doktor

08.06.2018 09:23

Ovog ljeta iz Loznicke bolnice ode 57 lekara i medicinskog osoblja za Njemacku pa AV bi da malo popuni rupe...A ovi ako imaju prosijek 10 i hoce da rade za 400 jura, onda mi tu nesto smrdi...da oni nisu obicni studenti samo sa partijskom clanskom kartom, hm?

ODGOVORITE
Name

Igor

08.06.2018 09:44

Perac guzova u Becu sa srednjom skolom koji zna reci "danke" ima vecu platu od ovih koji studiraju 5 godina pa tek onda moraju na specijalizaciju . Znaci ima laganu prednost od 10 godina zivota koju onaj doktor koji ostane u Srbiji nikad nece nadoknaditi.

ODGOVORITE
Name

Doktor

08.06.2018 12:41

Bravo za komentar!