LN: Odbojkašice Srbije vodile 2:0 u Holandiji, ali...

Briljantna dva seta, pa pad, drama i preokret! Srbija prokockala pobedu, ali F6 neće izmaći! Evropske šampionke bile na pragu pobede, potom spasile pet meč lopti i na kraju izgubile.  Poraz koji boli!

Ostali sportovi 07.06.2018 | 23:17
LN: Odbojkašice Srbije vodile 2:0 u Holandiji, ali...
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je posle drame i preokreta od Holandije 3:2 (15:25, 19:25, 29:27, 25:17, 20:18) na kraju četvrtog vikenda u Roterdamu u Ligi nacija.

Srpkinje su ispustile veliku šansu za trijumf, u trećem setu nisu iskoristile čak tri meč lopte, još jednu u petom, ali jesu Holanđanke za veliki preokret.

Ekipa Zorana Terzića pretpela je ukupno treći poraz, a drugi u Holandiji, i sada se nalazi na deobi drugog mesta celog takmičenja sa Brazilom i Turskom, a iza SAD.

Reprezentaciji Srbije nisu pomogle ni poenterski raspoložene Tijana Bošković sa 33 i Milena Rašić sa 21.

Poslednjeg vikenda Lige nacije srpske odbojkašice igraju u argentinskom Santa Feu sa domaćom selekcijom, SAD i Južnom Korejom od 12. do 14. juna.

Kakva odbojkaška drama i kakav meč u Roterdamu! Srbija je bila na pragu pobede protiv domaće selekcije u reprizi finala prethodnog EP, ali su ovaj put Holanđanke dočekale osvetu. Evropske vicešampionke su savladale Srbiju posle dva i po sata borbe i velikog preokreta  - 3:2 (15:25, 19:25, 29:27, 25:17, 20:18) u trećem kolu pretposlednjeg vikenda Lige nacija.

Srbija uprkos porazu ne bi trebalo da izostane sa završnog F6 turnira u Kini. Naše odbojkašice dele drugo mesto sa istim brojem bodova kao Brazilke i Turkinje, Holandija ima dva boda manje, Italija čak sedam. Preostaje još jedan vikend grupne faze u kojem će svaka salekcija imati po tri meča. Srbija gostuje u Argentini gde će igrati protiv domaćina, Amerikanki i Južne Koreje. Uz pobedu protiv fenjeraša Argentine, plasman na F6 će biti obezbeđen.

Mogle su naše devojke i danas da praktično obezbede plasman na završni turnir, ali su prokockale pobedu u Roterdamu. Srbija je na krilima nezaustavljive Tijane Bošković odigrala dva fanastična seta i počistila Holanđanke sa terena. Sjajna Hercegovka je osvojila skoro 20 poena za dva seta i nije bilo odbrane od njenih smečova...

Ipak, Holanđanke se nisu predavale i u trećem setu su krenule na sve ili ništa. Usledila je drama u finišu, igralo se na razliku i domaća selekcija se vratila u život. Holandija je dobila krila, naša reprezentacija je psihološki pala i usledilo je ekspresno izjednačenje u setovima.

Ali prava drama je viđena u tajbrejku! Holandija je povela 9:5 zahvaljujući sjajnoj Belijen koji je eksplodirala  u finišu, Srbija je izjednačila na 11:11. Domaće su došle do dve vezane meč lopte, Srbija je spasila obe. Potom još dve, pa je naša selekcija imala meč loptu. Nije je iskoristila, ali Holanđanke jesu tek šestu za kraj drame u Roterdamu.

Belijen je sa 17 poena bila najbolja u domaćem timu, a potpuno je razočarala Loneke Slutejs koja nije ni igrala poslednja dva seta. Tijana Bošković je za Srbiju osvojila čak 35 poena, pogađala iz neverovatnih pozicija, ali ni to nije bilo dovoljno... Kapiten Milena Rašić je upisala 19 poena, a Jovana Stevanović 11. Holanđanke su meč prelomile boljim blokom (19:10) i zahvaljujući manjem broju grešaka (23:33).

Izvor: Beta/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar