RG: Rafa nakon pauze, lako sa Švarcmanom! Čilić ispao!

Čilić nemoćan, Delpo protiv Rafe u polufinalu! Huan Martin del Potro, argentinski teniser, savladao je Hrvata Marina Čilića rezultatom 3:1 po setovima i plasirao se u svoje drugo polufinale Rolan Garosa.  Rafael Nadal, najbolji teniser sveta, dominirao je u nastavku meča četvrtfinala Rolan Garosa protiv Dijega Švarcmana iz Argentine.  Nadal se "resetovao", pa "oduvao" Švarcmana! Najbolji teniser sveta posle izgubljenog prvog seta i prekida zbog kiše, dan kasnije trijumfovao u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Tenis 07.06.2018 | 15:15
RG: Rafa nakon pauze, lako sa Švarcmanom! Čilić ispao!
Meč je prekinut u sredu pri rezultatu 4:6, 5:3, a u četvrtak nastavljen, pa je Španac izašao na teren skroz drugačiji i trijumfovao rezultatom – 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Švarcman je igrao sjajno prvog dana, sve do prvog prekida zbog kiše. Apsolutno je kontrolisao igru, pravio dosta grešaka, ali i mnogo vinera i samim tim kontrolisao tempo meča.

Kada su se teniseri vratili posle prekida zbog kiše, Argentinac je imao set i brejk prednosti, a akda su završili igru tog dana Nadal je servirao za drugi set.

Narednog dana ništa se nije promenilo, Švarcmanu je ritam totalno poremećen, Rafa se konsolidovao, zaigrao bolje i samim tim rutinski završio meč u svoju korist.

Najbolji 'šljakaš' svih vremena u polufinalu sastaće se sa boljim iz duela Huan Martin del Potro (Argentina) i Marin Čilić (Hrvatska).

Dijego Švarcman uspeo je u sredu da napravi ono što niko nije od 2015. u Parizu i Rafaelu Nadalu oduzme set, ali je kiša prekinula njegovu sjajnu partiju.

Dan kasnije, Španac je na teren izašao u svom pobedničkom "modu" i izborio plasman u polufinale - 4:6, 6:3, 6:2, 6:2, posle ukupno tri sata i 47 minuta.

Nadal, koji juri 11. pehar Rolan Garosa, posle slabije jučerašnje partije, bio je taj koji je sve vreme držao konce igre u četvrtak posle podneva na Šatrijeu.

Lagano je priveo drugi set u svoju korist, a potom je u nastavku sa dva brejka u preostala dva seta srušio sve nade Švarcmana da može da napravi iznenađenje, prepustivši mu samo četiri gema.

Argentinac je pokušao da produži duel, spasivši tri meč lopte, ali je prvi reket sveta ipak uspeo da spreči brejk.

"Dijego je dobar prijatelj i odličan igrač. Nije bilo lako. Igrao sam mnogo bolje danas, nego juče pre nego što je kiša prekinula meč. Veoma sam srećan zbog prolaska u polufinale i hvala publici na podršci", poručio je Španac posle trijumfa.

Nadal će se za plasman u finale boriti sa pobednikom meča između Argentinca Huana Martina Del Potra i Marina Čilića iz Hrvatske, koji je takođe prekinut u sredu zbog kiše.

"Znam da će to biti veoma težak meč, bez obzira na to ko će mi biti protivnik", poručio je prvi teniser sveta.

Čilić nemoćan, Delpo protiv Rafe u polufinalu! Huan Martin del Potro, argentinski teniser, savladao je Hrvata Marina Čilića rezultatom 3:1 po setovima i plasirao se u svoje drugo polufinale Rolan Garosa.

Del Potro je posle skoro četiri sata slavio 7:6 (5), 5:7, 6:3, 7:5 i tako osmi put zaredom savladao Čilića.

Meč, koji je počeo u sredu, a nastavljen u četvrtak, bio je veoma neizvestan i poprilično izjednačen, ali je u bitnim trenutcima preovladao "Div iz Tandila" i zasluženo izborio okršaj sa "Kraljem šljake" u polufinalu.

Meč je prekinut pri rezultatu 5:5 u taj-brejku prvog seta, koji je posle nastavka osvojio Delpo. Ipak je u drugom setu Marin konsolidovao svoju igru i posle tri uzastopno naizmenična brejka drugi set rešio u svoju korist.

Odlično igru sa kraja drugog preneo je Hrvat i u treći set, te je vodio sa 3:1 i imao brejk loptu za prednost duplog brejka. Čilić tada, kako on to često i ume, ne osvaja ni jedan jedini gem do kraja tog dela igre.

U četvrtom setu do rezultata 5:5 nije bilo ni pomisli o oduzimanju servisa, ali praktično ni iz čega Huan Martin dolazi do tri vezane brejk prilike, koristi drugu, a onda mirno servisom završava duel.

Nadal i Del Potro su drugi par polufinala, posle Čekinata i Tima, a u međusobnim okršajima bolji je Španac sa 9-5. Na Rolan Garosu sastali su se jedanputa – 2007. u prvom kolu, kada je 3:0 slavio Rafa. Oba meča igraju se u petak.

Podsećamo da je Del Potrov nastup na ovom turniru bio pod znakom pitanja, s obzirom da već neko vreme 'vuče' povredu, a sada se našao u polufinalu. I to uprkos komentarima da ne voli šljaku i činjenici da nije više u najboljim godinama, kao da i njegova igra uopšte nije takva da joj prija crvena podloga. Ali eto, to je tenis...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar