Ovo je najmanji i najotporniji pametni telefon ikada

Pre nego što su pametni telefoni postali osnovni i široko dostupni mobilni uređaji, trend je podrazumevao da svaka sledeća generacija mobilnih telefona bude manja od prethodne.

Informacione tehnologije 07.06.2018 | 12:24
Ovo je najmanji i najotporniji pametni telefon ikada
Kod mnogih je želja da imaju mobilni telefon kompaktnih dimenzija i dalje prisutna, iako se tržišni i tehnološki trendovi tome uglavnom suprotstavljaju. Da to baš i ne mora da bude tako dokazuje pametni telefon pod imenom Unihertz Atom.

Atom je mali, posebno ojačni, 4G smartfon, sa ekranom dijagonale od 2,45 inča i rezolucijom od 240x432 piksela.

Uređaj ima 4GB RAM memorije, zadnju kameru od 16 i prednju od 8 megapiksela, FM radio, NFC mogućnosti za mobilno plaćanje, USB Type-C port za punjenje baterije, senzor otiska prsta smešten napred, kao i standardnu utičnicu za slušalice od 3,5 milimetra, piše The Verge.

Unihertz Atom koristi operativni sistem Android 8.1 Oreo.

Telefon ima i bočno dugme koje može da se programira tako da pokreće aplikacija po želji korisnika. Otporan je na vodu i prašinu, prema standardu IP68.

Uređaj se na sajtu Kickstarter pojavio u maju prošle godine. A popularnosti ideje, kao ali i želji ljudi da imaju telefon manjih dimenzija govori činjenica da je za njegovu proizvodnju sakupljeno 10 puta više novca od prvobitnog cilja.

Unihertz Atom se prodaje po ceni od 300 dolara.



B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar