Potrebne izmjene izbornog zakona

Vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer napomenuo je danas u intervjuu za novinske agencije Fenu i Srnu da Bosni i Hercegovini trebaju izmjene izbornog zakona, ali i osiguranje vladavine prava u svim segmentima društva.

Bosna i Hercegovina 07.06.2018 | 09:49
Potrebne izmjene izbornog zakona
Prije nekoliko mjeseci Palmer je boravio u BiH kada je razgovarao s liderima političkih stranaka BiH o izbornoj reformi da bi predstojeći izborni rezultati opštih izbora planiranih za oktobar bili implementirani, a njegova ovosedmična posjeta BiH nastavak je pružanja podrške SAD BiH u tom smislu.

Jučerašnji sastanak s političkim liderima nazvao je pozitivnim, ocjenjujući da stvari idu u pravom smjeru, ponovo izrazivši zabrinutost zbog neusvajanja izmjena Izbornog zakona jer, ukoliko se ne provedu reforme, izbori u oktobru neće zadovoljiti najosnovniju odgovornost izbora – formiranje vlasti.

Izrazio je stoga posvećenost tome da se radi s relevantnim stranačkim liderima da se dođe do neophodnog kompromisa da bi se došlo do dogovora prihvatljivog za sve, dodajući da bh. lideri moraju preuzeti odgovornosti i donijeti teške odluke te postići kompromis.

(Fena)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

CIK

07.06.2018 08:06

Nema ustupaka ustašama, neka se gone u Kolindinu ako im je loše! Bojkot svega što dolazi iz NDH i što se uvozi preko džukelinih jarana iz Lištice!

ODGOVORITE
Name

ZA CIK

07.06.2018 08:50

OVO RECI BRATU ČOCIĆA DODIKU.

Name

dzoo

07.06.2018 09:29

Nista bolji nije nas dodik i njegovi botovi.Da se usvoje zakoni Evropski nikad nece dati svoj glas.Jednostavan razlog moraju sebi pidzamu sarenu pripremati.

ODGOVORITE
Name

Pomocnik

07.06.2018 12:03

Kakve covjek ima buljave oci, i sa takvim je zamjenik zamjenikovog pomocnika pomocnikova zamjenika! Jebote kakvu on funkciju bitnu obavlja! Najebali smo Srbi!?

Name

Re Pomocnik

08.06.2018 02:10

Mozes vjerovat covjek skolovaniji i od presednika i presednice valde RS zajedno..