Tuka najbrži u Zenici!

Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u trci na 800 metara na 9. Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Iako je kiša koja je padala popodne u Zenici stazu učinila mokrom, Tuka je u finišu utrke osvojio prvo mjesto sa vremenom 1:47:51, ispred drugoplasiranog Abedina Mujezinovića i trećeplasiranog hrvatskog atletičara Marina Bloudeka.

Nakon istrčane trke, Amel Tuka je rekao da je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

"Moram priznati da sam zadovoljan i jako srećan što trčim skoro svake godine ovdje. Drago mi je da mi se kalendar poklopio da mogu ovdje nastupati. Ovamo sam došao odmah poslije Rima i mada je sparno vrijeme i nije baš ugodno za trčati, ali drago mi je da sam tu radi naše publike koji su imali priliku da nas gledaju u kraljici sportova, tako da sam zadovoljan svime. Moja sljedeća će trka biti u Madridu 22. juna, pred polazak na Mediteranske igre, gdje moram proći kvalifikacije da se plasiram u finale, nadam se tom izboru u finale, a moje je da se borim za prva tri postolja i dat ću sve od sebe da donesem medalju sa tog takmičenja", rekao je Tuka.

Na pitanje novinara o Evropskom prvenstvu u Berlinu koje će se održati za dva mjeseca, Tuka je rekao da će tu samo najspremniji ostvariti dobre rezultate.

"Trke će biti jake, ima dosta Evropljana koji trče jako dobro ove godine. Saznao sam da će trke biti dan za danom i tu će najspremniji doći do finala, a pogotovo za borbu za prva tri mjesta. Moja prva trka u Rimu počela drugačijom taktikom i imam namjeru držati tu taktiku ove godine, ako se budem osjećao dobro. Ako se osjećate dobro možete koristiti više taktika i trudiću se da se držim među prvima u grupi i da imam vrijeme da reagujem ako krene neko u raniji finiš, kako mi se ne bi ponavljale stvari koje su mi se dešavale", rekao je Tuka.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.