RG: Kiša ne planira da stane, mečevi pomjereni za sutra

Kiša je poremetila planove još jednom danu Rolan Garosa, pa će svi mečevi koji su bili u toku biti nastavljeni u četvrtak.  Nadal u problemu, hoće li mu kiša pomoći? Španac izgubio prvi set na Rolan Garosu od 2015. godine!

Tenis 06.06.2018 | 20:40
RG: Kiša ne planira da stane, mečevi pomjereni za sutra
Kada je kiša prvi put počela da pada, mečevi su prekinuti, ali posle ponovo nastavljeni, međutim sreća ipak nije poslužila organizatore i igrače.

U trenutku prekida Rafael Nadal gubi 1:0 u setovima od Argentinca Dijega Švarcmana, ali pri rezultatu 5:3 u drugom setu servira za osvajanje istog.

Još jedan Argentinca Huan Martin del Potro vodi veliku borbu u prvom setu protiv Marina Čilića, gde je trenutno 5:5 u taj-brejku.

Četvrtfinalni mečevi Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu dva puta su prekinuti zbog kiše u Parizu, a organizatori su doneli odluku da budu nastavljeni u četvrtak u podne.

Branilac trofeja Rafael Nadal trenutno gubi 0:1 u setovima (4:6) od Dijega Švarcmana, ali je posle prvog prekida uspeo da od 2:3 u gemovima drugog seta dođe do 5:3 protiv Argentinca, dok je u duelu Hrvata Marina Čilića i Argentinca Huana Martina del Potra bilo 5:5 u gemovima prvog seta, a posle drugog prekida je 6:6 i 5:5 u taj-brejku.

Dobivši prvi set u duelu sa Nadalom, Švarcman je prekinuo fantastičan niz Španca koji je glasio 37 uzastopno dobijenih setova na Rolan Garosu! Ovo je prvi put da mu je protivnik oduzeo set od 2015. godine!

Videćemo da li će odlaganje pomoći trofejnom teniseru da se bolje koncentriše i dođe do preokreta...

Prvi polufinalni par ovogodišnjeg Rolan Garosa već je poznat, a u njemu će se sastati Marko Čekinato iz Italije i Dominik Tim iz Austrije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar