U subotu Tajson udara na Tajsona!

Jedan je Kralj Cigana, a drugi Albanac iz Gostivara! Nekadašnji bokserski šampion u teškoj kategoriji, Fjuri vraća se na veliku scenu nakon trogodišnje borbe sa demonima.

Ostali sportovi 07.06.2018 | 22:45
U subotu Tajson udara na Tajsona!
Da li se sećate Tajsona Fjurija? Ako ne, vreme je da se prisetimo, pošto je u pitanju fantastičan bokser koji nakon što je pobedio Vladimira Klička na poene u i preuzeo čak četiri šampionska pojasa u teškoj katgeriji naredne tri godine nije ušao u ring. Sve do predstojeće subote.

Naime, momak koji je sam sebi nadenuo nadimak "Kralj Cigana", pošto pripada maloj etničkoj zajednici irskih Roma (mada nije dokazano da imaju isto poreklo kao i naši, kontinentalni Romi), tzv. Travelera (Čergara), koju je dobro upoznao svaki ljubitelj filma "Sneč" gde je Bred Pit maestralno glumi upravo Traveler boksera, imao je velikih problema u međuvremenu. Od dopinga, preko sbvakodnevne konzumacxije kokaina do manijakalne depresije. Hrabri i bleasavi Tajson se nekako izvukao iz kandži demona i sada je, tako barem tvrdi, spremna da se vrati tamo gde i porpada. N asam vrh.

Put mu ipak neće biti lak pošto je za protekle tri godine izgubio šampionske pojaseve, pa ih je onda preuzeo njegov sunarodnik Entoni Džošua, aktuelni prvak u IBF, WBA i WBO verzijama pošto je i on savladao Vladu Klička, u onom čuvenom meču u Mančesteru koji je završen prekidom sudija.

A prvi protivnik Tajsonu Fjuriju na putu povratka je još jedan Tajson, ali Albanski., što mu je nadimak. U pitanju je Sefer Seferi, švajcarski borac rođen pre čak 39 godina u Jugoslaviji, tačnije u Gostivaru u Makedoniji. Iako u zrelim godinama ima samo jedan poraz iz 24 meča, od čega je 21 dobio nokautom. Albanski Tajson će stati naspram Tajsona Fjurija u subotu uveče u Mančesteru i treba očekivati zanimljvi susret.

Fjuri nije još doživeo poraz u profesionalnom ringu, a od 25 mečeva 18 je rešio pre poslednjeg gonga. Ipak, ne slovi za nokautera, već prefinjenog taktičara sa izvanrednom odbranom koja podesća naMuhameda Alija iz najboljih dana. Zaro je on veliki favorit, iako dugo nije izlazio na veliku scenu koju inače obožava.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar