Taj-brejk za infarkt: 24-minutni spektakl Novaka i Čekinata!

Novak Đoković u utorak nije uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa, ali i pored toga srpski teniser pokazao je znake stare igre.

Tenis 07.06.2018 | 19:30
Taj-brejk za infarkt: 24-minutni spektakl Novaka i Čekinata!
Pored tih naznaka ponovo je bilo i dosta oscilacija, pa smo tako videli da Novak odigra neverovatan volej ili forhend, a potom u narednom poenu izbaci lopticu daleko u aut.

Đokovića je u četvrtini finala porazio Marko Čekinato, 72. igrač sveta, koji je igrao kao transu i na kraju je zasluženo došao do najvećeg uspeha u karijeri.

Do četvrtog seta gledali smo odličan tenis, ali ono što se desilo u taj-brejku, ispostaviće se, odlučujućeg seta je spektakl – astronomski tenis.

Novak je gubio sa 3-0, potom je uspeo da se vrati, ali je Čekinato bio taj koji je prvi imao meč loptu (6:5). Đoković je sa dva neverovatna poena spasao meč loptu, a potom došao i do set prilike.

Međutim, onda je potpuno bez kontrole izbacio lopticu u aut i na semaforu je bilo 7:7. Đoković je zatim dobio poen, imao je još jednu set loptu, ali se ovoga puta Čekinato vinerom spasao.

Odlučujući poen ispostaviće se kod rezultata 9:8 za Novaka, kada je srpski teniser odigrao ramom. Umesto viner za 2-2 u setovima, Đoković je lopticu poslao daleko u tribine, nakon čega se 'drao' na publiku, pošto su počeli da slave poen pre nego što je on završio udarac... Kasnije, Italijan je slavio sa 13:11 i plasirao se među četiri najbolja tenisera.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar