Malinari prekinuli protest

Malinari su odlučili da obustave protest i blokadu puta Prijepolje – Bijelo Polje koja je trajala od subote zbog otkupne cene maline, javlja Tanjug.

Srbija 05.06.2018 | 23:57
Malinari prekinuli protest
Kako navode, malinari su odlučili da protest prekinu “posle sastanka sa narodnim poslanikom Krstom Janjuševićem iz Srpske napredne stranke”.

Šator sa malinarima koji se nalazio na putu je uklonjen i put Prijepolje-Bijelo polje bi trebalo već oko ponoći da bude prohodan.

Ipak, beogradski mediji pišu da nije poznato šta je dogovoreno. 

"Blic" navodi da je neproverena vest da je poslanik obećao malinarima sastanak s predstavnicima Vlade Srbije, a spominje se i da im je Janjušević preneo da postoje "određeni pomaci" oko otkupne cene malina. 

Takođe, oni nezvanično ističu da su malinari rekli da su samo privremeno prekinuli protest, tj. da će ga nastaviti ako ne budu zadovoljni rezultatom pregovora. 

Podsećamo, saobraćaj je od 2. juna u potpunosti bio obustavljen na magistrali kod Prijepolja koja vodi ja Jadranu, a vozila su prema Crnoj Gori preusmeravana na alternativne pravce kroz grad ili preko Novog Pazara, pa čak i preko Bosne i Hercegovine. 

Zbog blokade magistrale i protesta malinara usporene su ili zaustavljene sve vitalne funkcije u opštini, a malinari nezadovoljni pregovorima sa predstavnicima vlasti od najavljivali su i radikalizaciju protesta. 

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Па

06.06.2018 06:12

Ко бере малине док ови беспусличе по путу?

ODGOVORITE
Name

Malina

06.06.2018 10:31

Tebi je to besposlicenje? I trebaju da se bune, jer sa tom cijenom trenutnom, totalno su u gubitku. Pohlepni obaraju cijenu, da bi namirili svoje dzepove, time unistavajuci tu granu privrede.

Name

Re Malina

06.06.2018 15:30

Cijena maline je pala na trzistu. Drzava bi trebalo da zastiti ljude