Albanci prijetili srpskoj djeci

Grupa Albanaca vrijeđala je i prijetila srpskoj djeci dok su se igrala na školskom poligonu u Suvom Dolu kod Lipljana, saznaje B92. net.

Region 05.06.2018 | 22:43
Albanci prijetili srpskoj djeci
Reporter B92.net javlja da su Albanci djeci pokazivali srednji prst i upućivali vulgarne riječi na albanskom i engleskom jeziku, a govorili su i da na Kosovu nema mjesta za njih, kao i da je to albanska teritorija.

Albanci su potom šipkama razbilli i odvalili dvoje vrata školske zgrade.

Djeca su potom pozvala roditelje koji su slučaj prijavili policiji. Albanci su automobilom crne boje pobjegli u nepoznatom pravcu.

Direktor osnovne škole Bratislav Đedović potvrdio je za B92.net da je došlo do incidenta i da su djeca prvo njega pozvala i rekla da su razbijena vrata škole i da su im Albanci prijetili.

Policija je ubrzo došla, obavila uviđaj i uzela izjave od djece uz prisustvo roditelja.

“Reč je o deci staroj deset godina koja su bila vidno uznemirena”, uplašena kaže direktor Đedović.

Ovo je drugi incident za nedjelju dana. Nešto slično dogodilo se u selu Staro Gracko kada je grupa Albanaca nasrnula na srpsku djecu dok su se igrala na seoskom igralištu.

Tokom posljednjih dana na Kosovu i Metohiji se dogodilo više incidenata u kojima su Albanci napadali Srbe, među kojima je bilo i djece i povrijeđenih.

Kosovska vlada izrazila je zabrinutost i osudila posljednje, kako je navela, "međuetničke incidente".

"Takvi slučajevi imaju za cilj da ometaju napore institucija da izgrade sveobuhvatno i demokratsko društvo. Takođe, Vlada Kosova poziva sve građane koji mogu imati informacije o slučajevima, da sarađuju sa organima za sprovođenje reda", navedeno je u saopštenju.

Međutim, policija Kosova je u svom saopštenju ocijenila da incidenti nemaju međutničku pozadinu i da je svako takvo djelo krivično, bez obzira ko ga izvrši.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar