Čekinato: Da li ste sigurni? Možda sanjam...!

Momak sa Sicilije je bio u nevjerici nakon pobjede protiv Novaka Đokovića i plasmana u polufinale Rolan Garosa.

Tenis 05.06.2018 | 22:45
Čekinato: Da li ste sigurni? Možda sanjam...!
Marko Čekinato, trenutno 72. igrač na ATP listi, u Parizu je redom rušio Marijuša Kopila, Marka Trunhelitija, Pabla Karenja Bustu, pa Davida Gofana i danas Novaka Đokovića.

Momak sa Sicilije doživljava najbolje trenutke u karijeri i to samo nepunih dvije godine nakon što je dotakao tenisko dno i bio suspendovan na 18 mjeseci.

Nakon meča i trijumfa protiv jednog od najvećih tenisera svih vremena i plasmana u polufinale Italijan je bio u nevjerici.

"Da li ste sigurni? Možda sanjam. Sjajno je. Nevjerovato je za mene. Veoma sam srećan pošto je nevjerovatno pobijediti Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa. Veoma sam dobro servirao od početka, uff...bio sam tako umoran, ali uspio sam da pobijedim. Nevjerovatno", rekao je Čekinato nakon meča i dodao:

"Prvi put sam u polufinalu grend slema. Sada moram da se pripremim i oporavim. Veoma sam srećan".

Protivnik će mu biti Dominik Tim koji je danas u tri seta bio bolji od Aleksandra Zvereva (6:4, 6:2, 6:1).

Pobjedom protiv srpskog asa Čekinato je postao prvi igrač još od Gaela Monfilsa 2008 godine koji je došao do polufinala Otvorenog prvenstva Francuske, a da nije bio nosilac. Francuz je tada u polufinalu poražen od Rodžera Federera, od kojeg je u finalu bio bolji Rafael Nadal.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar