RG: Od namještanja mečeva, do 1/4-finala GS i Novaka...

Šta Novak da očekuje od Marka? Srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Marka Čekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa i mada kaže da ga poznaje nije sigurno šta od njega može da očekuje.

Tenis 05.06.2018 | 12:45
RG: Od namještanja mečeva, do 1/4-finala GS i Novaka...
Italijan je najveće i najprijatnije iznenađenje pariskog Gren Slema jer je do četvrtfinala došao iako nikada nije pobedio na GS turniru pre toga.

I sada se suočavao sa porazom već u prvom kolu od jednako nepoznatog Poljaka, ali je uspeo da izvuče, a da Rolan Garos iznedri jedno čudo.

Ako je taj preokret bio čudo, šta tek reći za naredna kola u kojima su posle Trunhelitija padali i znatno kvalitetniji igrači Pablo Kareno Busta i naročito David Gofan. 

Čekinato je put kroz najboljih 100 krčio kroz čelendžere i fjučerse i taj recept se pokazao dobrim. Osvojio je turnir u Budimpešti, a prvi trijumf na Mastersima je ostvario protiv Bosanca Damira Džumhura. 

Do pre dve godine njegovo ime se vezivalo za jedan skandal o nameštanju mečeva kada je u Maroku izgubio od 338. igrača na svetu Kamila Mahržaka. Čekinata su novinari u Parizu podsetili na taj događaj, ali je kratko prokomentarisao "pričaćemo o tome". 

Đoković je posle pobede nad Fernandom Verdaskom rekao da poznaje Čekinatovu igru, jer su trenirali, te da neće biti lako. Čekinato igra agresivno, napada dubljim loptama i izlazi na mrežu. 

Tako je uspeo da pobedi belgijskog igrača u prošlom kolu, iako mu je pomoglo i to što je Gofan prethodno igrao maratonski meč koji ga je istrošio. 

Đoković je sa druge strane pobedio Verdaska sa 3-0 iako nije briljirao. Odigrao je koliko mu je u ovom trenutku bilo potrebno i uz to mogao da računa na greške Španca. 

Još uvek je pitanje šta može da očekuje od Čekinata, ali je izvesno da Italijan neće olako propustiti priliku života da prođe među četiri najbolja tenisera sveta makar na jednom Gren Slem turniru. 

Njihov međusobni duel počinje oko 15:30 na stadionu "Suzan Lenglen".

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boro

05.06.2018 11:39

Zzgazzigaaa Noleeee !

ODGOVORITE