LN: Bez Brčanke, Brankice, u Roterdamu!

Druga ponterka srpske selekcije zbog povrede kolena neće igrati četvrtog vikenda Lige nacija. Italijanke hvataju poslednj voz za F6 u Kini.

Ostali sportovi 05.06.2018 | 13:30
LN: Bez Brčanke, Brankice, u Roterdamu!
Vladarke Evrope i vicešampionke sa Olimpijskih igara u Riju gaze u Ligi nacija. Izabranice Zorana Terzića imaju osam pobeda i samo jedan poraz, i to od Brazila prvog vikenda. Završni turnir u Kini ovog meseca je na dohvat ruke, ali nema opuštanja. Slede tri meča u Roterdamu, sa domaćinom, Italijom i Dominikanskom Republikom.

Danas, naše odbojkašice igraju sa Italijom koja je razočarala u dosadašnjem toku takmičenja. Sa samo četiri pobede, uz pet poraza, sada hvata poslednji voz za F6. Srbija će u Holandiji da bude oslabljena neigranjem druge poenterke, Brankice Mihajlović (129 poena). Ona je povredila koleno protekle nedelje u Kraljevu i neće pomoći saigračicama. Nije ni doputovala u Roterdam na četvrti vikend takmičenja koje se održava premijerno ove godine.

"Prva utakmica sa Italijom je najbitnije, koja će mnogo toga da reši. Ukoliko bismo pobedili Italiju, praktično bismo je izbacili iz konkurencije za F6, dok bismo mi napravili veliki korak. Na startu takmičenja Italijanke nisu bile kompletne. Proteklog vikenda su bile u najjačem sastavu i to je izgledalo mnogo bolje", rekao je selektor Terzić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

U dosadašnjem toku Lige nacija briljirala je srpska bombarderka Tijana Bošković, koja je sakupila 152 poena. Sa procentom uspešnosti napada od 52 odsto ona je trenutno najbolja u novoformiranom takmičenju. Italijanke su svesne da im je turnir u Roterdamu poslednja šansa za plasman na zavšni turnir u Kini.

"Igramo protiv dve jake selekcije, Srbijom i Holandijom, dok Dominikansku Republiku ne smemo da potcenimo. Poznajemo dobro srpske odbojakšice koje igaju ili su igrale u Italiji. Nismo imale mnogo vremena za trening, kasno smo se okupile. Priključile su nam se neke igračice, sada smo kompletne. Naš clj ostaje isti, a to je plasman F6" istakla je srednja blokerka Koneljana Ana Danesi.

Tradicija je na strani naše selekcije koja je dobila poslednjih pet od šest mečeva. Prošle godine, izabranice Zorana Terzića na Gran priju pobedile su Italijanke - 3:1. Srbija je favorit i pored neigranja Brankice Mihajlović, ali neće biti lako protiv reprezentacije koja ima imperativ trijumfa.

Kina je kao domaćin F6 već obezbedila plasman na završni turnir, pa su olimpijske šampionke dosad igrale u kombinovanom sastavu. Tek se prošle nedelje u selekciju vratila čudesna Ting Žu, najbolja odbojkašica sveta. S obzirim da to da igraju na svom terenu, Kineskinje će sigurno igrati sa najboljim odbojkašicama. Ako se razigra Žu, teško Brazilkama. Kina je dobila poslednjih pet od šest međusobnim susreta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar