Obradović: Neki igrači se nisu ni javili...!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da se prihvatio posla da vodi muški nacionalni tim jer mu je to dužnost i obaveza, za razliku od nekih igrača.

Ostali sportovi 05.06.2018 | 10:30
Obradović: Neki igrači se nisu ni javili...!
Selektor ženske rukometne reprezentacije vodiće rukometaše Srbije u utakmicama s Portugalom 10. i 14. juna u okviru baraža za Svetsko prvenstvo koje će se narednog januara održati u Nemačkoj i Danskoj.

Obradović se prihvatio nezahvalnog posla jer smatra da mu je to dužnost i obaveza, ali da pojedini igrači ne osećaju isto.

"Prihvatio sam se toga jer mi je to dužnost i obaveza za razliku od nekih igrača. Neki su otkazali u petak, poput Petra Đorđića. Pričali smo pre mesec dana, oporavio se od povrede, međutim, sada je odustao. Razlozi nisu bitni, nisu ubedljivi. Ima nekih igrača koji se nisu ni javili. Ako je to moja obaveza, onda je i njihova obaveza da pomognu u teškoj situaciji za muški rukomet. Ne smemo da dozvolimo da ispadnemo u pretkvalifikacije, to je praktično C grupa svetskog rukometa", naveo je selektor Srbije.

Obradović je naveo da je dugo čekao da se neki igrači "jave na telefon, da odgovore na poruku" i da to nisu uradili.

"Predstavio sam se, rekao sam ko sam, šta sam, nisu našli za shodno ni da se jave. Svaka čast Petru Nenadiću. Rekao mi je: 'Ljubo, zahvaljujem se na pozivu, želeo sam sa vama da radim, ali posle svih zbivanja, ne mogu više'. To poštujem, to se zove korektan odnos. Da se neko javi, kaže - mogu, neću, hoću. Govorimo istim jezikom. Šteta je što tako momci razmišljaju. I za njih je neko radio pre da bi oni išli na Svetska prvenstva, da bi i oni napravili dobre ugovore. Zato je i to bila njihova obaveza, da nekim novim momcima olakšaju izlazak na veliku scenu. Nema pravo niko ko je sposoban da kaže neću i ne mogu. Svestan sam da će se svaliti na mene u slučaju neuspeha. Ne želim o tome da razmišljam. Ubeđen sam da ćemo proći", dodao je Obradović.

Obradović je istakao da, i pored svega, s optimizmom dočekuje utakmice protiv Portugala u baražu.

"S optimizmom ulazim u baraž utakmice. Ulazim s pravim momcima, sa hrabrim momcima, koji će da izvuku te dve utakmice. Ovom prilikom im se zahvaljujem što su se odazvali, što su pravi Srbi u teškom trenutku".

Obradović je dugo radio u Portugalu, osvojio je sedam titula državnog šampiona na klupama Belensesa i Porta.

"Poznavajući naš kvalitet, mentalitet, moranje, ako hoćete, i inat, verujem u moj tim. Jako dobro poznajem Portugalce, devet momaka je stasalo uz mene dok sam bio trener u Portu. Možemo da napravimo protivtežu njihovom stilu igre i da odgovorima na neke njihove zadatke", rekao je Obradović.

On je istakao da odustajanja nema i da ekipa ima samo jedan zadatak, a to je plasman na SP.

"Problem kalendara ostaje, s obzirom da ćemo zbog utakmica igranih u nedelju imati par kašnjenja igrača. Apelujem na to da se utakmice pred reprezentativna okupljanja igraju ranije, kako bismo barem tih nedelju dana imali igrače na vreme, ali malo ko to čuje. Nadam se da će svi momci biti zdravi. Razgovarao sam sa svima pojedinačno. Imaćemo i puno sastanaka. Očekujem da svako uradi ono što od njega budem zahtevao", rekao je Obradović.

Selektor Srbije je naveo da Portugal ima ozbiljnu reprezentaciju, ali da veruje da njegova ekipa ima "nešto čvršći karakter".

"Kada se mora, onda se mora. Ubeđen sam da će ovi momci koji su tu izneti to na pravi način".

Reprezentacija Srbije, koja se u nedelju okupila u Beogradu, treniraće u Nišu do prvog duela sa Portugalom, 10. juna.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar