RG: Sjajan preokret Švarcmana! I Halep u 1/4-finalu!

Anderson dva puta servirao za meč, Švarcman od 0:2 do pobede! Dijego Švarcman, argentinski teniser, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa preokretom protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona - 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (0), 6:2. "Džin" pao posle 2:0, Nadal i dalje savršen! Španski teniser neplanirano proveo na terenu dva i po sata pošto je Marterer pokazao da je ozbiljan rival. . . Kasatkina bolja od Voznijacki za četvrfinale! Ruska teniserka Darija Kasatkina plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedila Karolinu Voznijacki iz Danske sa 7:6, 6:3.  Halep rutinski protiv Mertens za novo četvrtfinale! Simona Halep, prva teniserka sveta, bez ikakvih problema savladala je Belgijanku Elis Mertens sa 6:1, 6:2 i plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Tenis 04.06.2018 | 17:15
RG: Sjajan preokret Švarcmana! I Halep u 1/4-finalu!
Rumunki je bilo potrebno okruglo sat vremena igre da osvoji 12 od ukupno 15 odigranih gemova u meču i zabeleži novi trijumf.

Halep je fantastično servirala i prvi servis ubacivala u čak 75 odsto situacija, a Belgijanki oduzela servis čak šest puta.

Ovo je bila druga pobeda Halep nad Mertens, jer je u Madridu ove godine bila podjednako ubedljiva – 6:0, 6:3.

Najbolja teniserka sveta u četvrtfinalu odmeriće snage sa boljom iz okršaja domaće teniserke Karolin Garsije i nekada prve igračice sveta, Nemice Anđelik Kerber.

Kasatkina bolja od Voznijacki za četvrfinale! Ruska teniserka Darija Kasatkina plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedila Karolinu Voznijacki iz Danske sa 7:6, 6:3.

Meč Kasatkine i Voznjacki prekinut je prethodnog dana zbog mraka pri rezultatu 3:3 u drugom setu.

Kasatkina će u svom prvom četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Amerikanke Sloun Stivens, koja je ubedljivo slavila protiv Anet Kontaveit iz Estonije.

Ruska i Američka teniserka su igrali dva puta do sada u karijeri, a svaka je bila bolja po jedanput, Kasatkina na betonu, a Stivens na zelenoj šljaci u Čarlstonu.

Anderson dva puta servirao za meč, Švarcman od 0:2 do pobede! Dijego Švarcman, argentinski teniser, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa preokretom protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona - 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (0), 6:2.

U prva dva i po seta sve je išlo pod ruku Andersonu, pogađao je vinere, branio se kao da je pravi "šljakaš", a funkcionisao je i prvi servis.

Švarcman je posle dva seta imao samo tri osvojena gema, što je tačno i oslikavalo predstavu na terenu, a slično je počeo i treći set.

Argentinac ne koristi tri brejk lopte u šestom gemu, a potom Kevin pravi brejk, koji i potvrđuje i na 5:4 servira za set. Tu kreće početak ove lepe priče za Dijega Švarcmana, koji vezuje četiri gema i uspeva nekako da set preokrene u svoju korist – 7:5.

Četvrti set i još jedan "čouk" za Južnoafrikanca. Ponovo je Anderson vodio 5:3, a na 5:4 servirao za meč, i opet je omaleni argentinski teniser uspeo da vrati brejk zaostatka, ovoga puta sa nulom. Ovoga puta je Anderson ostao malo skoncentrisaniji, pa je uspeo da uvede set u taj-brejk, ali u nezvanično 13. gemu seta nije uspeo da osvoji ni jedan jedini poen.

U petom, odlučujućem setu, sve se raspalo u igri Južnoafrikanca. "Žirafa" se nekako držao do 2:2, kada je u četiri gema napravljeno isto toliko brejkova, ali od tog trenutka na terenu postoji samo jedan čovek, pa Švarcman sa ubedljivih 6:2 'odnosi' pobedu i Anderson još jedanput potvrđuje da mu je mentalna snaga na jako niskom nivou.

Švarcman se ovim rezultatom plasirao u prvo četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u karijeri, a protivnik će mu biti pobednik meča u kojem se sastaju Rafael Nadal iz Španije i Maksimilijan Marterer iz Nemačke.

Dijego Švarcman (12. na ATP listi) ostvario je plasman u četvrtfinale Rolan Garosa iako je u prva dva seta protiv iskusnog Kevina Andersona (7) osvojio tek tri gema.

Talentovani argentinski teniser, koji je od svog današnjeg rivala niži čak 33 centimentra (!), uspeo je da u naredna tri seta nađe "lek" za servise Južnoafrikanca, te da ga igrom na mreži u potpunosti nadmudri za jedan od većih preokreta na ovogodišnjem grend slemu u Parizu.

Na kraju, posle gotovo četiri sata borbe: Dijego Švarcman - Kevin Anderson 3:2 (1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (7), 6:2).

Švarcman će u narednom kolu imati ipak prvog favorita Rolan Garosa, desetostrukog šampiona Rafaela Nadala, koji je i dalje "savršen" u Parizu i za sada nije izgubio niti jedan jedini set posle "precrtavanja" četiri rivala.

Poslednji u nizu bio je nemački teniser Maks Marterer (70) koji je lako izgubio prva dva seta, ali je pošteno u trećem namučio Rafu koji je i ovoga puta na terenu bio dugo.

Posle dva i po sata tenisa, Nadal je slavio 3:0 (6:3, 6:2, 7:6 (7)).

OSMINA FINALA:

- u nedelju -

David Gofan - Marko Čekinato 1:3 (5:7, 6:4, 0:6, 3:6)
Novak Đoković - Fernando Verdasko 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)
Dominik Tim - Kei Nišikori 3:1 (6:2, 6:0, 5:7, 6:4)
Karen Kačanov - Saša Zverev 2:3 (6:4, 6:7, 6:2, 3:6, 3:6)

- u ponedeljak -

Rafael Nadal - Maks Marterer 3:0 (6:3, 6:2, 7:6)
Dijego Švarcman - Kevin Anderson 3:2 (1:6, 2:6, 7:5, 7:6, 6:2)
Marin Čilić - Fabio Fonjini
Džon Izner - Huan Martin del Potro

ČETVRTFINALE:

Marko Čekinato - Novak Đoković
Dominik Tim - Saša Zverev
Rafael Nadal - Dijego Švarcman
Čilić/Fonjini - Izner/Del Potro

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar