RG: Ništa od "klasika", Serena predala Šarapovoj!

Serena se povukla, nema "blokbastera" sa Mašom! Serena Vilijams, bivša prva teniserka sveta, predala je meč osmine finala Rolan Garosa Mariji Šarapovoj iz Rusije zbog povrede.  Meč kome su se svi ljubitelji tenisa radovali. . .

Tenis 04.06.2018 | 17:00
RG: Ništa od "klasika", Serena predala Šarapovoj!
Vilijams i Šarapova trebalo je da odigraju svoj 22. duel u karijeri, nakon što su obe u procesu vraćanja na teren nakon dugih odsustva.

U pitanju je povreda grudnog mišića, nešto što Serena kaže da joj se nije nikada dogodilo, iako je kroz karijeru imala i viđala brojne povrede.

Oči javnosti su bile uprte u ovaj duel, koji se nije dogodio još od januara 2016. kada je Amerikanka bila bolja na Australijan openu, a ujedno i zato što Marija Šarapova nije pobedila Serenu još od 2004. godine.

Vilijams je sa svojom sestrom u nedelju popodne igrala dubl gde je poražena posle tri odigrana seta, a u mečevima koje je odigrala u singlu pre predaje ništa nije nagoveštavalo da bi moglo da dođe do ovakvog dešavanja.

"Igrala sam baš dobro do sad. Ovako nešto nisam nikada osetila u životu, veoma je bolno. Videću sa doktorima šta da radim, sutra idem na magnetnu rezonancu", rekla jeSerena Vilijams.

Inače, verovatno najbolja sportistkinja svih vremena, do nedavno se oporavljala posle porođaja, kada je sa jednim američkim biznismenom dobila ćerku Olimpiju.

Šarapova sada čeka bolju iz duela Špankinje Garbinje Muguruse i Lesje Curenko iz Ukrajine.

Šteta!

Publika u Parizu, a i ona kraj "malih" ekrana, radovala se najiščekivanijem meču na Rolan Garosu u kome su danas posle 16 časova trebalo da se sastanu Marija Šarapova i Serena Vilijams, ali "novopečena" majka je predala pre susreta zbog povrede.

Iskusna teniserka, koja će u septembru proslaviti 37. rođendan, predala je, još uvek nezvanično, zbog povrede ruke na treningu pred ovaj meč.

Serena Vilijams je u Parizu do sada igrala odlično i izgubila je samo jedan set u uvodna tri kola, kao i njena "nesuđena" rivala Marija Šarapova, još jedan bivši broj 1 na WTA listi, pa je izostao njihov prvi duel posle dve godine.

Iako je u pitanju pravi "teniski klasik", Serena je i više nego dominantna u međusobnim susretima i ima 19 pobeda i 3 poraza.

Šarapova se ovom "predajom" plasirala u četvrtfinale grend slema koji je osvajala dva puta (2012. i 2014), a tamo je očekuje bolja iz duela Muguruze i Curenko.

PAROVI ČETVRTFINALA:

Simona Halep - Kerber/Garsija
Marija Šarapova - Muguruza/Curenko
Julija Putinceva - Medison Kiz
Sloun Stivens - Darija Kasatkina

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar