Čekinato o prošlosti i namještanju mečeva...

Pričaćemo o tome. . .  Italijanski teniser Marko Čekinato, najprijatnije iznenađenje Rolan Garosa, 2016. godine suspendovan je zbog nameštanja mečeva.

Tenis 04.06.2018 | 17:30
Čekinato o prošlosti i namještanju mečeva...
On je tada bio jedan od tri tenisera suspendovanih od strane italijanske federacije zbog namernog gubljenja mečeva.

Optužen je jer, navodno, namerno izgubio duel na čelendžeru u Maroku 2015. godine, a suspenzija je prvobitno bila dodeljena na 18 meseci uz novčanu kaznu od 40,000 evra.

Italijan je uložio žalbu na tu odluku, a ona je i preinačena par meseci kasnije i Marko je oslobođen svih optužbi. 

"Sada samo želim da uživam u trenutku. Ta godina je bila jako teška za mene i žeim da razmišljam samo o sadašnosti. Možda možemo o tome da priamo posle turnira. Sada samo želim da uživam u ovom fantastičnom trenutku koji proživljavam i mislim da je to dovoljno", rekao je Čekinato posle neverovatne pobede nad Davidom Gofanom i plasmana u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske. 

Čekinato se u prvom kolu vratio iz ponora protiv Rumuna Marijuša Copila, protiv koga je gubio 2:0 u setovima. Usledile su pobede nad Markom Trunhelitijem, desetim nosiocem Pablom Karenjo-Bustom, a onda i Davidom Gofanom. 

On će sada svoje prvo GS četvrtfinale igrati protiv nekada najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, sa kojim će se sastati po prvi put u karijeri. Đoković je u tri seta bio bolji od španskog tenisera Fernanda Verdaska.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar