Ko je Marko Čekinato? Sicilijanac koga Novak zna!

"Znam njegovu igru sa tih treninga, a gledao sam ga i kako igra. Ono što je sigurno je da sada igra najbolji tenis u životu", kazao je Đoković o senzaciji Rolan Garosa.

Tenis 04.06.2018 | 11:30
Ko je Marko Čekinato? Sicilijanac koga Novak zna!
Novak Đoković postao je ovog popodneva tek treći teniser koji je 40. puta ulazio u četvrtfinale grend slemova, a osim njega to su radili Džimi Konors (41) i Rodžer Federer (52).

Srpski as savladao je bez većih problema Fernanda Verdaska (3:0), a rival u borbi za polufinale će mu, potpuno neočekivano, biti malo poznati italijanski teniser Marko Čekinato koji je napravio senzaciju elimisavši Davida Gofana (3:1).

"Znam ga već dugo!", rekao je Đoković i verovatno iznenadio novinare.

"Mnogo puta sam trenirao sa njim u Monte Karlu kada je bio deo Pijati akademije, a sparingovali smo ove sezone. Znam njegovu igru sa tih treninga, a gledao sam ga i kako igra. Ono što je sigurno je da sada igra najbolji tenis u životu. Gofan je možda bio malo umoran nakon meča sa Monfisom, ali to ne umanjuje Markovu pobedu i želeo bih da mu čestitam na uspehu. Stigao je do četvrtfinala iako nije bio nosilac, zaslužuje poštovanje, a u našem meču nema šta da izgubi. Zbog toga ću veoma ozbiljno da pristupim meču".

Čekinato je rođen 1992. godine u Palermu, na Siciliji, i ovo mu je najveći uspeh u karijeri pošto nikada na grend slemovima nije prošao dalje od prvog kola. Do četvrfinala je stigao nakon senzacionalnog trijumfa nad Marijušom Kopilom u pet setova, kada se vratio posle 0:2 i poslednji set dobio 10:8, da bi potom eliminisao Trunheljitija i Karenja Bustu.

Zauzima 72. mesto na ATP listi, ali ga nakon RG čeka veliki skok...

Đoković je u osvrtu na duel sa Špancem kazao da je "obavio dobar posao" uz ocenu da je zadovoljan svojom igrom, ali da u ovom trenutku ne razmišlja gde je "od onog svog nivoa".

"Uopšte ne razmišljam o tome. Idem meč po meč i ako uzmem u obzir da sam prošli meč igrao skoro četiri sata, sada sam se dobro osećao na terenu. Nisam imao probleme u dugim razmenama i pobedio sam u tri seta protiv igrača koji posebno voli ovu podlogu. Mislim da iz ovog meča mogu da izvučem samo pozitivne stvar", naveo je Đoković.

Srpski as prokomentarisao je i klizavu podlogu na Šatrijeu kada se požalio kod glavnog sudije, a ponovo ga je iznerviralo to što se ne slušaju igrači pre nekih odluka.

"Njih kao da je briga za to šta mi mislimo. Ako se dogovorimo da bi trebalo da pokvasimo teren ili ne pokvasimo, valjda bi to trebalo da se poštuje. Što se mene tiče to je u redu. Ako većina odluči da se teren kvasi - i ja ću se složiti! Smatram ipak da treba da budemo uključeni u takve odluke", rekao je Đoković uz ocenu da je zadovoljan svojim nastupom u Parizu.

OSMINA FINALA:

- u nedelju -

David Gofan - Marko Čekinato 1:3 (5:7, 6:4, 0:6, 3:6)
Novak Đoković - Fernando Verdasko 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)
Dominik Tim - Kei Nišikori 3:1 (6:2, 6:0, 5:7, 6:4)
Karen Kačanov - Saša Zverev 2:3 (6:4, 6:7, 6:2, 3:6, 3:6)

- u ponedeljak -

Rafael Nadal - Maks Marterer
Dijego Švarcman - Kevin Anderson
Marin Čilić - Fabio Fonjini
Džon Izner - Huan Martin del Potro

ČETVRTFINALE:

Marko Čekinato - Novak Đoković
Dominik Tim - Saša Zverev
Nadal/Marterer - Švarcman/Anderson
Čilić/Fonjini - Izner/Del Potro

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

04.06.2018 10:41

Sretno kralju.

ODGOVORITE