RG: Đokovićev ''het-trik'' Španaca - u četvrtfinalu je!

Italijan šokirao osmog nosioca – GS anonimus čeka Đokovića! Italijanski teniser Marko Čekinato pobedio je Belgijanca Davida Gofana u osmini finala Rolan Garosa sa 3-1, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3.  Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Fernandom Verdaskom iz Španije 3-0 u setovima, 6:3, 6:4, 6:2.  Novakov het-trik protiv Španaca za četvrtfinale! I treći španski teniser koji se našao na putu Novaka Đokovića nije imao šansu. Srpski as, možda i u najboljem meču na Rolan Garosu ove godine, potvrdio da je u odličnoj formi.

Tenis 03.06.2018 | 19:30
RG: Đokovićev ''het-trik'' Španaca - u četvrtfinalu je!
Srpski igrač je savladao i trećeg španskog tenisera u četiri meča naizgled lakše nego prvu dvojicu - Đaume Munara i Roberta Bautistu Aguta.

Đoković je na Rolan Garosu došao do svog devetog uzastopnog četvrtfinala i izjednačio niz Rodžera Federera. Novak i Nadal imaju ukupno 12 učešća u ovoj fazi turnira, s tim što Nadal ima deset titula.

Novak nije igrao idealno. Već je početak meča nagovestio da bismo mogli da gledamo sličan meč kao protiv Bautiste Aguta u prošlom kolu. Maratonska tri uvodna gema u prvom setu trajala su pola sata, a Đoković je vodio 2:1.

Oscilirali su i jedan i drugi pa je Novak u drugom gemu propustio četiri brejk šanse, a Verdasko u trećem jednu.

Srpski teniser prvi brejk pravi u četvrtom gemu. Iako je Verdasko vodio 40:15, Đoković odigrava dva dobra poena i posle izvrsne kontre dolazi do 40:40.

Usledile su dve greške Verdaska koje će ga kasnije koštati i seta jer naš teniser nije ispustio brejk prednosti.

Drugi set je počeo brejkom za Đokovića koji je koristio promašaje sa forhend strane svog protivnika. Verdasko bi pogodio jedan ili dva dobra poena, ali je onda ispadao iz ritma i to je Đokoviću odgovaralo da povede 3:1 u drugom setu.

Videla se međutim veća odlučnost u Fernandovoj igri jer je krenuo da jače udara lopticu i to mu se isplatilo pa je posle jednog kratkog voleja Đokovića vratio brejk i izjednačio na 3:3.

Prvi poen narednog gema pokazao je koliko je Verdasko van ritma jer je poslao loptu u metarski aut odmah posle osvojenog brejka sa nulom.

Đoković je tada odgovorio na identičan način i bez izgubljenog poena uzeo brejk koji će biti dovoljan za 2-0 u setovima.

Treći set je doneo manje neizvesnosti i počeo je opet brejkom za Đokovića kao i drugi. Verdasko se mučio i sa kretanjem zbog žuljeva, pa je Đoković napravio dupli brejk za 5:1.

Do kraja je samo rutinski sačuvao prednost i u četvrtfinalu Rolan Garosa. U njemu će igrati sa Markom Čekinatom koji je iznenadio Davida Gofana.

Dobro, čvrsto i sigurno!

Novak Đoković ostvario je plasman u četvrfinale Rolan Garosa, i tako je izjednačio svoj rezultat od prošle godine, pošto je bez većih problema savladao Fernanda Verdaska u tri seta, posle dva sata i 28 minuta borbe.

Nezgodni Španac imao je standardno periode "buđenja", ali sa povećanjem rizika - pravio je i više grešaka, dok je Đoković ostao potpuno fokusiran.

Srpskom asu to je "het-trik" protiv Španaca na ovogodišnjem Rolan Garosu pošto je prethodno eliminisao Munara i Bautistu-Aguta, a u narednom kolu sledi mu bolji iz duela Davida Gofana i Čekinata.

Novak Đoković - Fernando Verdasko 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

Srpskom asu to je "het-trik" protiv Španaca na ovogodišnjem Rolan Garosu pošto je prethodno eliminisao Munara i Bautistu-Aguta, a u narednom kolu sledi mu najveće iznenađenje dosadašnjeg dela turnira.

To je Marko Čekinato (72. teniser sveta), debitant na francuskoj šljaci, koji je u četiri seta eliminisao danas očajnog Davida Gofana (7:5, 4:6, 6:0, 6:3).

Najproblematičniji period za Novaka bilo je uvodnih pola sata meča tokom kojih smo videli tek tri gema. Dva tenisera su na svoje servise branili brejk lopte, Novak nije iskoristio četiri, a Verdasko dve, da bi srpski teniser već u narednom gemu iskoristio umor veterana iz Španije za prvi brejk na meču.

U ostatku gema videli smo daleko kraće poene, a Verasko i Novak su najčešće poklanjali poene jedan drugome iz neiznuđenih grešaka (15:18).

Broj grešaka kod Đokovića smanjio se u drugom setu, a ostao na istom nivou kod Verdaska koga su počeli da muče i žuljevi, ali je još jednom pokazao da se nikada ne predaje.

Đoković je treći set odmah otvorio brejkom, potom bio u neprijatnoj situaciji i uspeo da sačuva servis, da bi u petom gemu još jednom lako došao do brejka. Iskoristio je prvu meč-loptu i sledi mu duel protiv senzacije na "Garosu" - Marka Čekinata.

Italijan šokirao osmog nosioca – GS anonimus čeka Đokovića! Italijanski teniser Marko Čekinato pobedio je Belgijanca Davida Gofana u osmini finala Rolan Garosa sa 3-1, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3.

Sedamdeset drugi teniser sveta je tako napravio senzaciju pobedivši osmog nosioca na turniru ove godine.

Čekinato je do četvrtog kola prošao Marijušom Copilom, Markom Trunhelitijem i Pablom Karenjo Bustom, dok je Gofan pobeđivao Hasea, Mutea i Monfisa.

Čekinato do prvog seta doalzi u 12. gemu kada je viđen prvi brejk na meču posle tri brejk i set lopte. Do tog trenutka jedina neizvesnost je bila u drugom gemu kada se igralo na razliku, ali Italijan nije uspeo da oduzme servis Belgijancu. 

Italijan je bio bolji i u drugom delu igre, ali brejk šanse nije koristio na 1:0 i 2:1 što mu se osvetilo u sedmom gemu kada je Gofan napravio jedini brejk u tom setu. 

U trećem je na terenu postojao samo jedan teniser, a Gofan je istrošen maratonskim duelom protiv Monfisa sva tri puta predao servis protivniku za laganih 6:0. 

Ipak, prvi brejk u poslednjem setu pravi Belgijanac na 3:2, ali Čekinato uzvraća ribrejkom, a onda još jednim i sa 6:3 ide na megdan Đokoviću u četvrtfinalu. 

Italijan (25) do sada nije nijednom prošao prvo kolo Grend Slem turnira, a sa Novakom se do sada nije sastajao nijednom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar