RG: Treća pobjeda zaredom Zvereva u pet setova!

Zverev ima "glavu" – rekord, preokret i treća pobeda u pet setova! Treći teniser sveta Aleksander Zverev nastavio je da pravi preokrete na Rolan Garosu i treći put uzastopno ostvario pobedu u pet setova.

Tenis 03.06.2018 | 15:15
RG: Treća pobjeda zaredom Zvereva u pet setova!
Zverev, koji je postavljen za drugog nosioca Grend slema u Parizu, ponovo je bio na set od eliminacije, ali je uspeo da se vrati protiv Karena Hačanova i slavi rezultatom 4:6, 7:6 (7-4), 2:6, 6:3, 6:3.

Nemac se na taj način prvi put plasirao u četvrtfinale nekog od četiri najveća turnira u karijeri, a pritom izjednačio vrlo zanimljiv rekord – postao je prvi igrač od Tomija Robreda koji je 2013. godine na istom mestu vezao tri trijumfa u odlučujućim setovima. 

Španac je tom prilikom oborio rekord star 86 godina koji je na Vimbldonu postavio Anri Koše, dok su sada ispred njih samo Tod Martin (1994.), Nikolas Lapenti (1999.) i Albert Kosta (2003.) koji su ostvarili četiri trijumfa u pet setova, ali ne vezanih. 

Poslednji koji je bio blizu tog dostignuća bio je Dominik Hrbati pre 12 godina – na Australijan openu je vezao tri pobede, i četvrti meč je otišao u odlučujući set, ali tada nije uspeo da ostvari neverovatan podvig. 

Duel sa Hačanovim pokazao je da je konačno probio blokadu na najvećim turnirima i da ima "glavu" da konačno napravi ozbiljniji GS rezultat. 

Gubio je 1-0 i 2-1 u setovima, ali je uspeo da se "resetuje" i drastično podigne nivo igre u poslednja dva seta. Posebno impresivan bio je servis jer je, za razliku od prethodnog dela meča, na isti mogao da se osloni kada god se rezultat lomio. 

Na kraju, završio je posao za nešto više od tri i po sata i obezbedio duel sa Dominikom Timom, koji je sa 3-1 eliminisao Keija Nišikorija. 

Tim u četvrtfinalu posle odličnog meča protiv Nišikorija! Austrijski teniser Dominik Tim savladao je Japanca Keija Nišikorija u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuske – 6:2, 6:0, 5:7, 6:4.

Tim će se drugu godinu zaredom naći u četvrtfinalu RG, s obzirom da je prošle igrao sa Novakom Đokovićem, koga je i pobedio. Ovovga puta sastaće se sa Aleksanderom Zverevim.

Odlično je Austrijanac igrao u prva dva seta, a pogotovo u drugom, dok nije došlo do malog pada u koncentraciji, pa u 12. gemu trećeg seta gubi četiri vezana poena i set uzima Japanac.

Prvi set je trajao samo 28, a drugi 30 minuta. U drugom setu Dominik je promašio samo jedan prvi servis, koji je i izgubio, a od 12 kojih je pogodio nije izgubio ni jedan. On je u tom delu igre napravio čak 12 vinera, naspram Nišikorijeva dva. 

Ništa nije nagoveštavalo da meč ode u četvrti set, ali je Nišikori nekako uspeo da se konsoliduje i da iskoristi pad koncentracije. 

Međutim, to nije bilo dovoljno za kopmpletan preokret, jer Tim odlučujući brejk pravi u sedmom gemu četvrtog seta, a onda u desetom propušta prvu meč loptu posle jednog lakog forhenda, ali koristi drugi greškom japanskog tenisera i prolazi dalje. 

Tim će se u četvrtfinalu sastati sa Zverevim, koji posle još jednog preokreta savladao Rusa Karena Hačanova, a pobednik tog duela će se u polufinalu sastati sa Novakom Đokovićem, ako on do tog dela turnira dođe.

Rolan Garos igra se za ukupni nagradni fond od 39.197.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar