Toni Nadal upozorava Rafu: Čuvaj se Novaka!

Iskusni bivši trener najboljeg igrača svijeta vjeruje da je Špancu na Rolan Garosu najveća prijetnja srpski as.

Tenis 04.06.2018 | 14:30
Toni Nadal upozorava Rafu: Čuvaj se Novaka!
Toni Nadal bodri svog nećaka Rafaela na Rolan Garosu u pohodu na 11. trofej. Bez obzira na to što više nije glavnokomandujući u stručnom štabu prvog tenisera svijeta, tu je da mu da podršku.

Toni Nadal, koji je godinama bio bitan šraf u mašineriji Rafe Nadala i dalje je odličan savjetnik od koga najbolji teniser svijeta želi da čuje šta misli.

Stric Rafaela Nadala izjavio je da će u ponedjeljak napustiti Pariz i vratiti se u Španiju, bez obzira kakav rezultat ostvari njegov nećak.

"Vratiću se početkom sljedeće sedmice, bez obzira na to šta će se dešavati na Rolan Garosu i pratiću turnir kod kuće. Sada sam manje kritičan prema Rafinoj igri, ali bez obzira na to i dalje me često pita za savjet", otkrio je Toni.

On je rekao da je Nadala veoma zanimalo šta misli o dosadašnjem učinku u Parizu i na šta treba posebno da obrati pažnju.

"Pitao me je za komentar svakog njegov meča i ukazao sam mu na ono što milim da je važno",rekao je Toni Nadal, a potom mu ukazao od koga mu prijeti najveća opasnost.

"I dalje mislim da mu je najveći rival Novak Đoković. Igra opet dobro i mislim da je jedan od najvećih favorita za titulu, bez obzira što nije među vodećim nosiocima u Parizu. Đoković je uvijek opasan rival i uvijek Rafu natjera da pruži maksimum", rekao je Toni Nadal koji dobro pamti epske mečeve sa Đokovićem prethodnih godina.

Ukupno su odigrali 51 duel i Đoković vodi 26:25. nedavno su igrali i u polufinalu mastersa u Rimu, kada je Nadal slavio poslije još jedne teške bitke (7:6, 6:3).

Toni je dodao da bez obzira na rezultat koji postigne ove sezone, Rafa može da osvoji još titula na Rolan Garosu u godinama koje slijede.

Nadal, koji brani trofej u Parizu, izborio je plasman u osminu finala ubjedljivom pobjedom nad Rišarom Gaskeom (6:3, 6:2, 6:2).

Ako sve bude išlo po planu Nadal i Đoković bi u Parizu mogli da se sretnu tek u finalu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar