"Najluđi protivnik? Goran Ivanišević, bez premca!"

Bivši francuski teniser Sedrik Piolin nije mogao da se odluči ko mu je bio najteži rival u karijeri, ali zna ko je prvi gubio živce na terenu.

Tenis 06.06.2018 | 22:15
"Najluđi protivnik? Goran Ivanišević, bez premca!"
Sedrik Piolin, bivši francuski teniser, pričao je o tome da je tokom profesionalne karijere imao teške rivale, a da je najteže bilo igrati protiv Pita Samprasa i Andrea Agasija.

"Obojica su bili veliki izazov. Najveći. Samprasov servis nikako nisam mogao da pročitam. Iako su neki lošije rangirani teniseri to uspjevali, za mene je uvijek bio enigma. Andre, sa druge strane, nije dao protivniku da diše. Činilo vam se da stalno udarate lopticu, bez predaha", izjavio je za "L’Ekip" Piolin.

Francuz, kojem je u karijeri najveći domet bilo peto mjesto na ATP listi, nije se dvoumio oko toga koje je bio "najluđi" protivnik koga je imao.

"Goran Ivanišević, bez premca. On je u očima imao nešto uznemiravajuće", uz osmijeh je rekao Piolin.

"Sjećam se kad sam ga pobijedio na turniru u Antverpenu, 1993. godine rezultatom 7:6, 6:0, ušao sam poslije meča u svlačionicu i vidio šest uredno poslaganih polomljenih reketa. On je mirno napustio teren poslije poraza, ali je u svlačionici redom polomio svih šest reketa koje je imao u torbi, i to tako što ih je razlupao o zid", otkrio je Piolin.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar