RG: Klasik - Serena zakazala meč sa Šarapovom!

Serena Vilijams plasirala se u osminu finala Rolan Garosa gde će igrati sa Marijom Šarapovom.

Tenis 03.06.2018 | 14:15
RG: Klasik - Serena zakazala meč sa Šarapovom!
Serena protiv Šarapove! Veliki derbi biće odigran već u osmini finala Rolan Garosa.

Vilijams je do četvrtog kola došla pobedom nad Julijom Gerges u dva seta (6:3, 6:4) i u narednoj rundi sastaće se sa nekada velikom rivalkom.

Osvajačica 23 grend slem titule, trenutno 451. na WTA listi, na teren se vratila u martu, na turniru u Indijan Velsu, nakon što je prošlog septembra rodila ćerku. Rolan Garos je njen prvi grend slem turnir od prošlogodišnjeg Australijan opena, koji je osvojila dok je bila trudna. 

U ponedaljak nas očekuje pravi klasik na terenima Otvorenog prvenstva Francuske pošto se sastaju teniserke koje su obeležile "beli sport" pretohodnih 15 godina. 

Po trenutnoj formi Šarapova je blagi favorit, međutim igraće ovde i psiha pošto je Šarapova poslednji put Serenu dobila davne 2004. godine. 

Od tada Amerikanka ima 18 pobeda zaredom, a ukupan skor je 19 na prema dva za Serenu. 

Šarapova je ranije u toku dana pobedila 'sravnila sa zemljom" šestu igračicu sveta Karolinu Pliškovu i nema sumnje da će svi uživati u ovom susretu.

Najatraktivniji meč osmine finala Rolan Garosa u obe konkurencije, sigurno će odigrati teniserke, nekadašnje svetske "broj 1" - Serena Vilijams i Marija Šarapova!

Trenutno 30. na svetu, Šarapova je šestog nosioca, Karolinu Pliškovu, deklasirala za manje od sat vremena igre - 6:2, 6:1.

Julija Gerges (11), pokušala je da pomrsi račune Vilijamsovoj, koja posle porođaja i duge pauze nije ni među 400 najboljih na WTA listi, ali na terenu stvari stoje drugačije.

Amerikanka je slavila rezultatom 6:3, 6:4 i pokazala pomak u odnosu na meč drugog kola, kada je protiv Australijanke Barti morala da se "vadi" nakon gubitka prvog seta.

Tridesetšestogodišnja Vilijams i tridesetjednogodišnja Šarapova do sada su se sastale 21 put i Serena je daleko uspešnija - 19:2.

Ruska teniserka je krajem 2004. godine vodila u tom rivalstvu 2:1, ali od tada je pretrpela neverovatnih 18 poraza zaredom!

U ponedeljak ćemo videti može li da prekine taj niz protiv rivalke koja je ipak daleko od forme iz svojih najboljih dana.

Ostali parovi osmine finala: Halep (1) - Mertens (16), Kerber (12) - Garsija (7), Muguruza (3) - Curenko, S. Vilijams - Šarapova (28), Stricova (26) - Putinceva, Kijs (13) - Buzarnesku (31), Kontavejt (25) - Stivens (10), Kasatkina (14) - Voznijacki (2).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar