Beker: Đoković je motivisan, ali...

Potrebno mu je vreme! Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, izjavio je da srpski as ima i dalje veliki motiv da se vrati na svetski vrh, ali da mu je potrebno vreme.

Tenis 01.06.2018 | 20:45
Beker: Đoković je motivisan, ali...
Legendarni Nemac Beker Đokovića je opisao kao rođenog takmičara koji ima jaku želju za pobedama.

"Možemo da primetimo da Novak trenutno nije zadovoljan svojim igrama. Govor tela i udarci to potvrdjuju. Najbitnije je da je zdrav i da ima pravi tim oko sebe na čelu sa Marijanom Vajdom", rekao je Beker.

Beker veruje da je povratak Novaka u prepoznatljivu formu blizu, ali da ne treba da se žuri.

"Potrebno je dosta vremena kako bi se vratio u svoju najbolju formu u kojoj je poslednji put bio pre dve godine", dodao je Beker.

Beker i Đoković sarađivali su od 2013. do 2016. godine u trenutku kada je Srbin pružao najbolje partije u karijeri i rušio brojne rekorde sa čelne pozicije na ATP listi.

"Da Đoković više ne želi da igra, ne bi igrao. Isto tako, da ne voli tenis, ne bi ni bio ovde. Ima 31 godinu, mlad je. Kada pređete 30. godina, to ne znači da ste stari, ali je potrebno mnogo više treninga kako biste napredovali", zaključio je Nemac.

Novak Đoković je bio uspešan u trećoj rundi Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, jer je posle velike borbe bio bolji od Španca Roberta Bautiste Aguta 3:1 u setovima.

Rival srpskom teniseru u osmini finala biće treći Španac u nizu Fernando Verdasko, protiv koga Srbin ima skor od deset pobeda i četiri poraza, a ujedno i pet trijumfa zaredom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar