RG: Đoković poslije maratona i velike borbe bolji od Aguta!

Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa, pošto je posle velike borbe pobedio Roberta Bautistu Aguta – 6:4, 6:7, 7:6, 6:2.  Nole "precrtao" Aguta, sledi Verdasko! Srpski teniser stigao do četvrtog kola na Rolan Garosu. Đoković bolji od Bautiste Aguta, sledi meč sa trećim Špancem na turniru – Fernandom Verdaskom.

Tenis 01.06.2018 | 17:45
RG: Đoković poslije maratona i velike borbe bolji od Aguta!
Srpski teniser odigrao je jedan od najtežih mečeva ove sezone, ali je na kraju posle skoro četiri sata savladao veoma upornog Španca.

Đoković će u osmini finala igrati Fernanda Verdaska, koji je nakon tri seta savladao favorizovanog Grigora Dimitrova.

Novak je veoma sigurno otvorio prvi set i delovao je mnogo bolje na terenu nego u prethodna dva duela. Prvi put zapretio je u osmom gemu kada je imao dve brejk lopte, međutim Agut ih je spasao i došao do izjednačenja, 4:4.

Đoković, 22. igrač sveta, lako je dobio naredni gem, a onda je napravio veliki pritisak na servis Španca i to je urodilo plodom. Nole je napravio brejk i došao do prednosti od 1-0 u setovima.

Tokom drugog seta Roberto je podigao nivo igre i počeo je da dugim poenima umara Novaka. Gotovo je sve vraćao u teren i to je u nekoliko navrata iznerviralo našeg igrača. Đoković je i pored toga bio dominantniji, ali u završnici seta nije uspeo da iskoristi tri set lopte.

Ušlo se u taj-brejk, a tamo je Agut bio koncentrisaniji i sa 8:6 dobija 13. gem drugog seta. Novak je napravio nekoliko katastrofalnih grešaka i Španac je to iskoristio.

Treći ser ispostaviće se kao ključan. Na obe strane su se ređali brejkovi, a Španac je izgledao dosta bolje na terenu. Agut je vodio sa 5:3, servirao je za 2-1 u setovima i činilo se da će srpski teniser izgubiti ovaj period igre.

Ipak, 22. igrač sveta pravi brejk, potom dobija svoj servis gem i izjednačava na 5:5. Potom su obojica dobila lako svoje gemove i ušlo se ponovo u taj-brejk. Novak je sada bio dosta bolji i sa 7:4 dobija 13. gem.

Tokom četvrtog seta na terenu je postojao samo jedan igrač. Đoković je crtao na terenu, kao nekada, i zasluženo sa 6:2 dobio je četvrti set.

Novak Đoković je izgubio prvi set na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali će igrati u četvrtom kolu najpoznatijeg i najpopularnijeg turnira na zemlji.

Srbin je posle tri sata i 51 minuta igre savladao 13. igrača sveta Roberta Bautistu Aguta 3:1 (6:4, 6:7, 7:6, 6:2). Zanimljivo, i u osmini finala ga očekuje stari poznanik iz Španije – Fernando Verdasko, koji je bio bolji od Grigora Dimitrova (7:6, 6:2, 6:4).

Biće to treći uzastopni duel Novaka sa teniserom iz Španije, jer je u drugom kolu eliminisao Haumea Munara. Đoković i Verdasko su do sada odigrali 14 mečeva, a srpski teniser ima deset pobeda. Poslednji put su se sastali na Australijan Openu 2017, kada je najbolji naš igrač pobedio 6:3, 7:6, 6:2. Nole protiv Španca ima pet vezanih pobeda.

Verdasko na trijumf čeka od 2010, kada je dva puta slavio na Mastersu u Monte Karlu i Rimu. Na Rolan Garosu igrali su samo jednom pre 11 godina i Đoković je bio bolji. Fernando je samo jednom pobedio Srbina na grend slemovima, davne 2005. u Njujorku – 6:1, 4:6, 6:7, 6:4, 6:4.

Novak je praktično mogao do pobede i u drugom setu, kada je na sebi nesvojstven način, posle fenomenalnih odbrana, umesto vinera na mreži pogodio sajlu, a loptica se od nje odbila u aut. Posle tog promašaja Bautista Agut je dobio taj-brejk i izjednačio na 1:1.

Velika borba viđena je u trećem setu. Španac je imao prednost 5:3, ali je u poslednjem trenutku Đoković prvo napravio brejk, a zatim set uveo u drugi uzastopni taj-brejk. U ovom je bio bez greške...

Već u četvrtom setu videli smo najubedljivijeg Novaka Đokovića, sa čak tri brejka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar